Menu Zavřít

Hospodářská komora

20. 3. 2006
Autor: Euro.cz

MANAŽERSKÉ KURZY V JAPONSKU A KOREJI Projekt ETP financovaný a organizovaný Evropskou komisí umožňuje manažerům z evropských zemí zúčastnit se dvanáctiměsíčního programu. Tento projekt funguje již 25 let, zúčastnilo se jej přes 1000 manažerů a Česká republika do něj nyní byla také zahrnuta.

MANAŽERSKÉ KURZY V JAPONSKU A KOREJI

Projekt ETP financovaný a organizovaný Evropskou komisí umožňuje manažerům z evropských zemí zúčastnit se dvanáctiměsíčního programu. Tento projekt funguje již 25 let, zúčastnilo se jej přes 1000 manažerů a Česká republika do něj nyní byla také zahrnuta.

Vybraným kandidátům bude umožněno studium zdarma a obdrží výrazný příspěvek na náklady spojené s pobytem v zahraničí. Cílem projektu je připravit zástupce českých firem k řízení svých poboček v Japonsku nebo v Koreji. Případně umožnit jim jakékoliv obchodní aktivity s těmito zeměmi s využitím znalostí jazyka, kultury, mezinárodního managementu a praktických zkušeností.

Základní průběh programu je zahájen tříměsíčním dálkovým studium japonštiny nebo korejštiny spojené s výukou obchodní kultury dané země v Paříži (Science Po), Miláně (SDA Bocconi School of Management) a Londýně (SOAS, University of London). Toto studium bude zahájeno v říjnu 2006.

Následuje půlroční rozšířená výuka těchto jazyků a dále manažerské kurzy organizované přímo v Japonsku (Waseda University) nebo v Koreji (Yonsei University), ve finále účastník programu absolvuje tříměsíční pobyt v japonské nebo korejské firmě.

Zájemce musí mít dokončené vysokoškolské vzdělání a tři roky praxe ve výkonné funkci. Minimálně jeden rok musí být zaměstnán u organizace, která bude účastníka dle potřeby podporovat. Tato společnost musí mít sídlo v Evropské unii a musí být vlastněna evropským majitelem. Musí mít minimálně deset zaměstnanců a roční obrat přes dva miliony eur. Společnost musí projevit důvodný zájem o Japonsko nebo Koreu. U kandidáta je také základním předpokladem dobrá znalost angličtiny.

BRAND24

Podrobnější informace je možno získat buď na stránkách www.etp.org, nebo u národního koordinátora: Ing. Lenka Týčová, tel.: 296 646 254, email: tycova@komora.cz. Uzávěrka je 31. květen 2006.

Tuto část připravuje Hospodářská komora ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).