Menu Zavřít

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA

5. 3. 2007
Autor: Euro.cz

VYDÁVÁNÍ VÝPISŮ OBCHODNÍHO REJSTŘÍKU Hospodářská komora ČR podepsala v závěru roku 2006 s Ministerstvem vnitra ČR memorandum o spolupráci při realizaci projektu Czech Point. Projekt má zjednodušit občanům přístup ke státu a jeho službám a umožnit jim jednoduchou a efektivní komunikaci s úřady jakožto součást koncepce otevřené a transparentní veřejné správy, jejíž orgány budou ve vzájemné součinnosti.

VYDÁVÁNÍ VÝPISŮ OBCHODNÍHO REJSTŘÍKU

Hospodářská komora ČR podepsala v závěru roku 2006 s Ministerstvem vnitra ČR memorandum o spolupráci při realizaci projektu Czech Point. Projekt má zjednodušit občanům přístup ke státu a jeho službám a umožnit jim jednoduchou a efektivní komunikaci s úřady jakožto součást koncepce otevřené a transparentní veřejné správy, jejíž orgány budou ve vzájemné součinnosti. V první fázi začne s vydáváním ověřených výpisů z obchodního rejstříku také 19 kanceláří Hospodářské komory ČR. Hlavním cílem projektu Czech Point (Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál) je vytvořit síť míst, kde budou moci občané a podnikatelé získávat veškeré údaje, opisy, výpisy, které jsou uvedeny v centrálních veřejných evidencích a registrech. V navazujících fázích realizace projektu bude možné v rámci kontaktních míst Czech Point podávat jakékoli podání či žádost na státní správu.

V téměř dvaceti kancelářích hospodářské komory ve všech krajských městech a některých oborových místech, například na Svazu obchodu a cestovního ruchu, mohou návštěvníci od 1. března získat ověřený výpis z obchodního rejstříku. „V následujícím období budeme tuto službu dále přibližovat k občanům, výpisy tedy bude možné postupně získat ve všech kancelářích projektu Informačních míst pro podnikatele, tedy zhruba ve 180 městech a obcích,“ říká tajemník úřadu Hospodářské komory ČR Vladimír Šiška. Také spektrum poskytovaných listin hodlá komora v nejbližší době rozšířit. Po obchodním rejstříku to bude rejstřík živnostenský a katastr nemovitostí, následovat by měly výpisy z rejstříku trestů. Za jednu stranu A4 výpisu zaplatí klient 50 korun.

BRAND24

„Zjednodušení byrokratických postupů a snížení administrativní zátěže podnikatelů patří k dlouhodobě prosazovaným požadavkům Hospodářské komory na zkvalitnění podnikatelského prostředí. Projekt Czech Point k naplňování těchto cílů jednoznačně směřuje,“ vysvětluje prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek.

Tuto část připravuje Hospodářská komora ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).