Menu Zavřít

Hospodárným stylem jízdy mohou řidiči ušetřit drahé palivo

26. 12. 2011
Autor: profit

Evropský projekt výuky hospodárného stylu jízdy Ecowill podpořila automobilka Škoda. Pro potřeby vzdělávacích seminářů pro řidiče autoškol automobilka poskytuje učebny a své vozy ve variantách GreenLine a GreenTec.

Foto: ŠkodaAuto

Cílem projektu Ecowill podporovaného Evropskou unií je podpora hospodárného stylu jízdy, zvaného ‚eco-driving‘. Zkušení řidiči i žáci autoškol mohou v rámci kurzů eco-drivingu získat zkušenosti potřebné k šetrné jízdě.

V současnosti se v rámci seminářů školí učitelé autoškol. Semináře vedou lektoři německé instituce Deutscher  Verkehrssicherheitsrat (DVR). Prvních dvou dvoudenních školení se už zúčastnilo 22 učitelů autoškol a jako pozorovatelé zástupci českého ministerstva dopravy.

Vedle vývoje vozů s nízkou spotřebou se Škoda v rámci své strategie trvale udržitelného rozvoje soustředí na téma šetrné jízdy. Automobilka tak v roce 2011 již potřicáté podpořila „Škoda EconomyRun“, soutěž o nejhospodárnější jízdu s vozy značky Škoda.

BRAND24

Rakouskému „mistru světa v úsporné jízdě“ Gerhardu Plattnerovi se s vozem Škoda Fabia GreenLine dokonce podařila rekordní jízda: přesně 2.008 kilometrů na jednu nádrž. To odpovídá spotřebě 2,21 litrů na 100 kilometrů.

 Další rekord v úsporné jízdě s vozem značky Škoda se podařil před několika dny čínskému soutěžnímu jezdci Li Ži. S vozem Škoda Superb 1,4 TSI DSG překonal také na jednu nádrž vzdálenost 1.200 kilometrů ze Šanghaje do Pekingu. Spotřeba Superbu přitom činila méně než 4,5 litrů na 100 kilometrů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).