Menu Zavřít

Horké léto na Ruzyni

31. 7. 2006
Autor: Euro.cz

V hlavním tématu přinášíme novinku z pražského letiště. Nájemci obchodních prostor se tu dostali do sporu s ředitelkou areálu Hanou Černochovou. Kauza to není úplně nová, vedení Ruzyně začalo překopávat nájemní smlovy už loni. Ale teď se věc přiostřila - letiště chce po obchodnících stále více peněz, nájemcům se to nelíbí a bouří se.

Dokonce si teď na svoji obranu ustavili sdružení, které má hájit jejich zájmy.

BRAND24

Profit si dal s tématem práci, vyslechl postižené nájemce, s ředitelkou jsme dvakrát prošli skoro celé letiště. Argumenty obou stran jsou silné: ředitelka Černochová chce prý po obchodnících více peněz, aby se ukázala v dobrém světle před novou vládou. Podle jejích slov ale nyní vedení letiště jen napravuje chyby z minulosti. Pravda se hledá obtížně, názory stran jsou shrnuty do materiálu na straně 12. Článek nevynáší soudy, ale ukazuje, jak může být podnikání na tak exponovaném místě, jakým je ruzyňský kopec, občas problematické.

Co dále najdete v aktuálním Profitu? Tomáš Stingl zjišťoval, jak rychle si lze pořídit právně ustavenou firmu. Jaroslav Schejbal zúročil svoji cestu do Hongkongu a Číny. Okolí Perlové řeky popsal jako užitečnou, ale trochu drahou bránu do Říše Středu. Co ostatně chtít od města, kde byt 3+1 vyjde v přepočtu na sto milionů korun. Tradičně jsme se také minulý týden věnovali investičním příležitosem a veřejným zakázkám, v rubrice marketing najdete vše o rozhlasové reklamě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).