Menu Zavřít

Honda skončí s diesely. V Evropě je přestane prodávat v roce 2021

24. 9. 2019
Autor: CC0 via Pixabay

Japonská automobilka Honda Motor oznámila, že do roku 2021 ukončí prodej naftových vozů v Evropě. Podle listu Nikkei vyřadí Honda ze své evropské nabídky naftové verze automobilů Civic a HR-V. Automobilka již dříve uvedla, že od roku 2025 hodlá v Evropě prodávat pouze auta s elektrickým pohonem.

Honda je další automobilkou opouštějící výrobu naftových vozů ve snaze o splnění přísnějších emisních norem, uvedla agentura Reuters. Naftovým motorům navíc v roce 2015 přinesl negativní publicitu emisní skandál německé automobilky Volkswagen, upozorňuje Nikkei.

BRAND24

Podíl naftových vozů na celkovém prodeji nových aut v Evropské unii v loňském roce činil pouze 36 procent ve srovnání s 52 procenty v roce 2015. Společnost Boston Consulting Group předpokládá, že do roku 2025 tento podíl klesne na 21 procent.

Klesající poptávka po naftových automobilech a tvrdší emisní normy mají podle Reuters negativní vliv na výrobní aktivity Hondy v Evropě. Firma v únoru oznámila, že v roce 2021 uzavře svou britskou továrnu, což povede k zániku až 3500 pracovních míst.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).