Menu Zavřít

Hledání práce během výpovědní lhůty

11. 8. 2008
Autor: Euro.cz

Nekvalitně pracujícímu dělníkovi jsme dali výpověď.

Podle zákoníku práce jej musíme ještě dva měsíce zaměstnávat a k tomu mu dát ještě odstupné za další tři měsíce. Místo toho, aby zbylé dva měsíce chodil ještě pracovat, hledá si novou práci – prý na to má nárok. Podle mne si musí vzít dovolenou nebo neplacené volno. Nemluvě o tom, že dostane odstupné za tři měsíce, takže ještě bude mít dost času na hledání nové práce při zajištěném příjmu.

Jana Švecová

Zaměstnanec hledající si po výpovědi novou práci má během dvouměsíční výpovědní doby právo na neplacené volno na nezbytně nutnou dobu, maximálně v rozsahu jednoho půldne v týdnu. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat, takže si místo čtyř půldnů může v jednom měsíci vybrat třeba dva dny volna v kuse.

BRAND24

Čerpání neplaceného volna (nebo dovolené, jestliže rozsah zákonem garantovaného neplaceného volna nestačí) je však vždy nutné řádně nahlásit zaměstnavateli. Jestliže by pracovník bez vážných důvodů neoznámil svou absenci a způsobil vám tím škodu při výrobě, můžete postupovat podle ustanovení o odpovědnosti za škodu.

Zdeněk Bauer podnikový právník

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).