Menu Zavřít

Hledá se investor pro plzeňské nádraží

5. 12. 2005
Autor: Euro.cz

Do konce roku 2007 chtějí České dráhy provést za několik set milionů korun hlavní etapu obnovy zdevastovaného hlavního nádraží v Plzni. Dráhy v uplynulém týdnu zveřejnily výzvu na výběr partnera, který bude vybrán do konce března 2006. Tento soukromý investor by měl vložit do stavby více než polovinu nákladů.

Podle nedávného vyjádření Českých drah by si rekonstrukce památkově chráněného objektu vyžádala v průběhu pěti let 300 milionů korun. Secesní budova oslaví v roce 2007 sté výročí.

BRAND24

Investor obnovy získá areál nádraží v Plzni do dlouhodobého pronájmu, možná na 30 i více let. „Partner už si sám zajistí územní rozhodnutí a stavební povolení,“ řekl ředitel Českých drah Josef Bazala. Developer by využil podobný podnájemní model jako v Praze.

Přestavba nádraží by se měla uskutečnit v návaznosti na budování III. železničního koridoru Praha - Plzeň -Cheb, s nímž se začne příští rok na jaře a má skončit za deset let. V těšné blízkosti nádraží má vzniknout také přestupní uzel pro městskou dopravu a meziměstské autobusy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).