Menu Zavřít

Historický obchod v logistice. Blackstone prodá Logicor za 318 miliard Číňanům

31. 5. 2017
Autor: ČTK

Čínský fond China Investment Corporation (CIC) se chystá koupit firmu Logicor, tedy evropská logistická aktiva finanční skupiny Blacstone. Podle informací z trhu má částka dosáhnout 12 miliard eur, což by z prodeje učinilo největší obchod v evropských realitách.

CIC se podle informací webu egi.co.uk stal žhavým kandidátem na převzetí Logicoru. Jeho konkurenty jsou Mapletree Investments spolu s Temasek Holdings a Global Logistic Properties. Obchod, jehož předmětem je 630 logistických center v 17 zemích, je údajně na spadnutí.

Logicor je skrze vlastnictví průmyslových areálů přítomen i v Česku. Patří mu například distribuční centrum Amazonu v Dobrovízi u Prahy, který firma koupila v roce 2014.

Fond CIC již s Blackstonem navázal partnerství a je v jeho fondech významným investorem. CIC je čínský vládní fond, zodpovědný za správu části devizových rezerv lidové republiky. Založen byl v roce 2007. V roce 2014 měl ve správě 740 miliard dolarů.

BRAND24

Blackstone je multinárodní private equity společnost se sídlem v New Yorku a širokým investičním záběrem. Jeho evropská realitní divize Logicor má v držení nemovitosti o ploše 13,6 milionu metrů čtverečních.

Dále čtěte:

Nákupy za 250 miliard. Firemních akvizic v Česku loni přibylo o 56 procent

Životní akvizice: Vítkova CPI nakoupila obchodní centra za 17,5 miliardy

Makro se rozroste. CTP mu u Prahy postaví sklady za miliardu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).