Menu Zavřít

Hazard přes internet bude legální i v Česku

23. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Ministerstvo financí povolilo pěti tuzemským firmám provozování internetových kurzových sázek.

Sdělil to mluvčí rezortu Ondřej Jakob s tím, že sázet přes internet budou moci jen dospělé osoby registrované v kamenných pobočkách. Povolení získaly společnosti Tipsport, Fortuna, Sazka, Synot Tip a Chance. Všechny zahájí internetové sázení 5. ledna.

CONTENT24

Ministerstvo tak reagovalo na nynější situaci, kdy zahraniční subjekty v Česku sázkové hry přes internet provozují, zatímco domácí společnosti povolení neměly. Domácí firmy na rozdíl od zahraničních společností budou v Česku podléhat regulaci podle herního zákona a odvádět správní poplatky a odvody na státní dozor. Část výtěžku navíc budou muset použít na veřejně prospěšné účely.

Ředitel firmy Tipsport Petr Knybel řekl, že Češi budou moci konečně sázet na webu legálně. „Doposud tím páchali přestupek proti loterijním zákonu,“ upozornil. Šéf společnosti Sazka Aleš Hušák sázkaře před vzdálenými zahraničními kancelářemi varoval. „Je to normální regulérní mafie, je to normální regulérní pračka špinavých peněz. Je to prostě temné podsvětí a lidé tam posílají dobrovolně bankovní účty,“ řekl.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).