Menu Zavřít

Havlíčkův Brod ztratil většího investora

3. 2. 2009
Autor: Euro.cz

Havlíčkobrodská radnice ztratila kvůli hospodářské krizi většího investora.

Firma z regionu chtěla koupit asi pětinu rozlohy bývalých kasáren u letiště, kde od loňska vzniká průmyslová zóna. Radnici za to měla zaplatit 28 milionů korun. „Na projekt přeměny bývalých vojenských budov v ubytovací prostory ale nesehnala úvěr, proto teď od smlouvy odstupuje,“ řekl místostarosta města Čeněk Jůzl.

O dalším využití uvolněné části areálu ještě radnice nerozhodla. „Zvážíme, zda je znovu nabídneme do prodeje, nebo zda je zatím pronajmeme a počkáme na příhodnější dobu pro prodej,“ podotkl. Investor, který odstoupil od smlouvy, přijde asi o tři miliony korun, které již dříve městu zaplatil jako garanci.

BRAND24

Opuštěná kasárna s rozlohou přes 20 hektarů dostalo město od armády předloni. Už tam fungují agrobazary, prodejna stavebnin, garáže i autoopravny. Parcely město prodávalo ve výběrovém řízení a byl o ně mimořádný zájem. Na 29 dílů bylo podáno 431 nabídek. Za prodej měla radnice utržit skoro 150 milionů korun od přibližně dvou desítek vítězných firem.

Podle Jůzla už radnice o další peníze nepřijde. „Všichni ostatní už mají zaplaceno,“ vysvětlil. Jednání s posledním investorem se zpozdila kvůli tomu, že firma původně chtěla přestavět bývalé vojenské ubytovny na byty, ale to bylo v rozporu s územním plánem. Proto musela svůj projekt přepracovat. Kvůli krizi jí už pak ale banka neschválila úvěr.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).