Menu Zavřít

Havlíčkův Brod to zkouší znovu

9. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Havlíčkův Brod se znovu pokusí o evropskou dotaci na stavbu autobusového nádraží. Vypíše nové výběrové řízení na dodavatele prací, které by pro město mělo zachránit větší část z původně slíbených skoro 50 milionů korun.

Společnosti Skanska DS za odstoupení od platné smlouvy vyplatí 3,6 milionu korun. Novinářům to řekl zastupitel Tomáš Hermann, který byl po rezignaci starosty pověřen výkonem jeho pravomocí.

Pokud by město znovu nevybralo dodavatele, nárok na dotaci by ztratilo. Chyby v prvním výběru pokutoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Na investici za 80 milionů korun má Skanska platnou smlouvu od poloviny minulého roku. Prostavěno bylo přes deset milionů, na něž se již nebude vztahovat dotace. Letos se radnice se stavbaři dohodla na pozastavení prací.

BRAND24

Za odstoupení od smlouvy původně Skanska chtěla 8,9 milionu. „Chci ocenit přístup dodavatele, jeho vstřícnost a korektnost,“ uvedl Hermann. Dohodnutá kompenzace 3,6 milionu podle něj bude použita na ukončení prací, zajištění staveniště a na vypořádání závazků firmy k jejím dodavatelům.

Nové výběrové řízení bude vypsáno nejdřív za dva měsíce, protože město kvůli sporům v pondělí přišlo o městskou radu. Nové vedení by mělo zastupitelstvo volit 10. května. Dodavatel bude vybrán nejdřív do pěti měsíců, proto bude stavba možná pokračovat až příští rok. Původně měla být dokončena na podzim 2007, což je podle Hermanna stále reálný termín. Podle něj je možné vyjednat i jeho prodloužení o jeden rok.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).