Menu Zavřít

HARMONIE CHUTÍ

15. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Hrušky jsou vhodné partnerky, nevyvyšují se, nekřičí "tady jsem, všímejte si jenom mě", a tak vytvářejí harmonické vztahy s mnoha jinými lahůdkami. Vyzkoušejte některé z následujících kombinací, a dáte mi za pravdu:

Hrušky jsou vhodné partnerky, nevyvyšují se, nekřičí „tady jsem, všímejte si jenom mě“, a tak vytvářejí harmonické vztahy s mnoha jinými lahůdkami. Vyzkoušejte některé z následujících kombinací, a dáte mi za pravdu:

SMETANOVÝ SÝR

Žervé můžete například rozmíchat se šlehačkou a pouze jím přelít nakrájené hrušky. Povrch posypte krystalovým cukrem.

VANILKOVÁ ZMRZLINA

Jemný a lahodný zmrzlinový pohár získáte, pokud nakrájené (klidně i kompotované) hrušky doplníte vanilkovou zmrzlinou. Ozdobte lístky meduňky.

ČOKOLÁDA, KARAMEL

Čokoládová či karamelová poleva se hodí na převážnou většinu hruškových dezertů. Můžete také namáčet měsíčky nakrájené ze zralých hrušek v rozpuštěné čokoládě, nejlépe kvalitní, hořké, s vysokým obsahem kakaa.

BRAND24

ČEKANKOVÉ PUKY

Salát z čekankových puků a hrušek nakrájených na kostičky doplňte nakrájeným pomerančem a nastrouhanou Nivou. Přelijte klasickou zálivkou z vinného octa a kvalitního oleje, nejlépe ořechového, přidejte trochu soli, cukru a pepře.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).