Menu Zavřít

Game over

25. 7. 2008
Autor: Euro.cz

ProGamers

CONTENT24

Společnost ProGamers, která v Česku stojí za rozvojem soutěžního hraní počítačových her, k 16. červenci uzavřela většinu z deseti vlastních heren PG Cyber Café. V provozu zůstaly pouze tři: v Praze v Novém Smíchově, v brněnském Špalíčku a v libereckém Babylonu. „Reagovali jsme na trvající pokles poptávky ze strany hráčů a do budoucna neviděli šanci na zlepšení,“ vysvětluje tento krok jednatel ProGamers Daniel Mikšovský.
Zatímco zájem běžných uživatelů internetu, kterým v kavárnách vyhovuje například anonymita připojení, neklesá, cílová skupina hráčů dnes stále častěji hraje z domova. Tento trend dle Mikšovského souvisí na jedné straně s rostoucí penetrací vysokorychlostního internetového připojení a díky kurzu dolaru a eura stále levnějšímu upgradu počítačů. „V neposlední řadě je to ale také přepalování her,“ říká Mikšovský, čímž naznačuje, jak se pirátství odráží nejen v byznysu samotných vydavatelů herních titulů.
Společnost ProGamers provozuje rovněž herní portály a internetovou televizi PG24 o hrách. „V současnosti máme okolo 70 tisíc unikátních uživatelů měsíčně,“ říká Mikšovský, „a obsah dodáváme i jiným televizím.“ Firma dále pořádá seriál mistrovství republiky v počítačových hrách a českou i slovenskou kvalifikaci na světovou olympiádu. Svou pozici společnost ProGamers posiluje rovněž v oblasti pořádání eventů pro velké herní vydavatele a uvádění jejich nejnovějších titulů na trh.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).