Menu Zavřít

GA Energo koupila JM-montáže

2. 7. 2010
Autor: profit

GA Energo technik koupila stoprocentní podíl v brněnském podniku JM-montáže od společnosti Genesis Capital. Kupní cena činí 143 milionů korun.

Autor: Martin Siebert

CONTENT24

Nový vlastníkem montážní firmy je přední domácí energetická firma se sedmnáctiletou zkušeností ve výstavbě vedení všech typů napětí. Obchod už schválil antimonopolní úřad. „Prodej společnosti strategickému investorovi je dalším úspěchem našich fondů rozvojového kapitálu. JM-montáže se během čtyřletého manažerského působení Genesis Capital změnily z montážní firmy závislé na jednom hlavním klientovi ve společnost s dobře diverzifikovaným portfoliem činností i klientů, vlastní projekční kanceláří, a staly se také atraktivním zaměstnavatelem pro studenty,“ uvedl šéf Genesis Capital Jan Tauber.

JM-montáže se zabývají projektováním, montáží, zprovozňováním a údržbou transformoven a rozvoden pro energetiku a průmysl. K hlavním klientům patří E.ON a ČEZ. V roce 2009 měla společnost tržby 359 milionů korun a provozní zisk před odpisy 25 milionů Kč. „Akvizice plně zapadá do našich plánů v ČR, kde chceme být jedním z předních hráčů ve výstavbě a servisu vedení všech druhů napětí, a rozšířit portfolio služeb tak, abychom byli schopni dodávat vždy kompletní celky pro energetiku bez podílu cizích subdodávek,“ dodal ředitel GA Energo technik Zdeněk Židek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).