Menu Zavřít

Fotbalisté chtějí Hotel Coubertin

26. 8. 2011
Autor: Euro.cz

ČSTV

BRAND24

Fotbalová asociace České republiky (FAČR) patrně našla místo zaslíbené pro své nové sídlo. Tím by měl být Hotel Coubertin Garni na pražském Strahově.
„Ano, fotbalisté mají zájem hotel koupit a vybudovat zde sídlo svého svazu,“ potvrdil týdeníku Euro šéf Českého svazu tělesné výchovy Pavel Kořan. Právě ČSTV je majitelem hotelu a odprodej této nemovitosti si chce nechat posvětit na své listopadové valné hromadě.
Celá záležitost má ale několik drobných zádrhelů. Kromě jiného, pozemky pod hotelem s ubytovací kapacitou 80 lůžek patří Hlavnímu městu Praha a současný majitel Coubertinu má s magistrátem uzavřenu dlouhodobou nájemní smlouvu.
„Koupě Hotelu Coubertin je jedna z variant, kterou zvažujeme. Její možnou součástí je i dobudování fotbalově-sportovního centra na Strahově. Variantou je i případný odkup současného sídla fotbalového svazu od ČSTV,“ řekl týdeníku Euro Jinřich Rajchl, místopředseda FAČR. Ten je jeden z kandidátů na uvolněné křeslo předsedy asociace po Ivanu Haškovi.
Na volební zářijové valné hromadě FAČR nebude pravděpodobně otázka sídla svazu řešena, nicméně Rajchl upozornil na to, že se krátí čas na využití mnohamilionové dotace od Evropské fotbalové asociace UEFA. „Nejdříve je nutné zvolit nového předsedu, který by se měl touto otázkou zabývat a připravit celou akci ke schválení řádnou valnou hromadou v červnu příštího roku,“ dodal Rajchl.
Dalším zájemcem o koupi hotelu je ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy (MŠMT), které jej v současnosti využívá pro ubytování vysokoškolských sportovců. Ministerstvo věří, že hotel získá za velmi příznivou cenu, naznačil Kořan. A to navzdory tomu, že ministerstvo rozhodlo, že nebude státní dotace posílat sportovcům tak jako v minulosti přes ČSTV, ale napřímo. Šéf svazu však upozorňuje, že pokud k prodeji dojde, bude tak na základě transparentního tendru, kdy cena bude jedním z rozhodujících kritérií. ČSTV odhaduje cenu Coubertinu zhruba na 30 milionů korun.
Dalším majetkem, jehož prodej chce ČSTV na listopadové hromadě prosadit, je sportovní centrum v Brandýse nad Labem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).