Menu Zavřít

Firmy se zaměřují jen na střednědobé plánování

3. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Většina evropských společností se zaměřuje pouze na střednědobé rozhodování, v jehož rámci ale nemohou přiměřeně vyhodnotit všechna rizika a ekonomické přínosy. Vyplynulo to z výzkumu poradenské společnosti KPMG International mezi klíčovými finančními institucemi po celé Evropě.

Cílem studie bylo zjistit, jaké strategie a postupy finanční instituce při strategickém plánování uplatňují.

BRAND24

„Firmy by měly zaměřit více pozornosti na dlouhodobé rozhodování, protože význam sourcingu (strategického přístupu) každým rokem poroste,“ uvedl partner odpovědný za audit finančních institucí KPMG Česká republika Pavel Závitkovský. Pouze kvalitní dlouhodobé plánování je podle něj schopné identifikovat reálné hrozby a příležitosti, které by mohly mít zásadní vliv na celou společnost.

Více než 40 procent dotázaných představitelů připustilo, že při velmi důležitých rozhodnutích se zaměřují spíše na střednědobé plánování a rychlejší vidinu zisku než na vytvoření jednotné a ucelené koncepce dlouhodobého rozhodování. Průzkum tak ukázal, že finanční odvětví obecně není schopné přiměřeně změřit míru všech rizik či odhadnout příležitosti, které mohou firmu v budoucnu potkat.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).