Menu Zavřít

Firmy se státní účastí nejsou oblíbené, vede ČEZ, České dráhy a Česká pošta

7. 1. 2010
Autor: profit

Firma ČEZ byla ćtenáři serveru mojepoplatky.cz zvolena jako nejškodlivější monopol v České republice. Firmu zvolilo více než 5 600 čtenářů serveru. Jako další v pořadí skončily České dráhy a Česká pošta. Tyto státní a polostátní společnosti potvrdily poměrně špatnou pověst u naší veřejnosti.

Autor: www.cez.cz

Více než třetina hlasujících nemá ráda ČEZ

Společnost ČEZ, která je největší energetickou skupinou ve střední Evropě označilo jako nejškodlivější celých 37 % hlasujících, tedy 2 072 čtenářů. S nepříliš velkým rozdílem pak následuje dominantní železniční přepravce České dráhy, které jako nejškodlivější monopol označilo 23 % hlasujících, tedy 1 288 čtenářů. Za Českými drahami následuje s malým rozdílem Česká pošta, kterou jako nejškodlivější monopol označilo 18 hlasujících, tedy 1008 čtenářů.

„Vítězi“ jsou společnosti se státní účastí

Smyslem ankety o nejškodlivější monopol bylo určit, které společnosti s monopolním či dominantním postavením dle názorů veřejnosti deformují volný trh v ČR, zneužívají svého postavení na úkor svých zákazníků a konkurence a poskytují nekvalitní či neplnohodnotné služby.

BRAND24

Z výsledků ankety lze vypozorovat, že nejkritizovanějšími společnostmi jsou velké dominantní firmy se státní účastí. V anketě tak „nebodovaly“ firmy plně soukromé, jako jsou O2 (dříve Telekom) nebo RWE – Transgas, které obsadily poslední dvě místa.

Více na NašePeníze.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).