Menu Zavřít

FIRMY

15. 9. 2003
Autor: Euro.cz

má nového majitele. Americká společnost SDC International prodala majoritní balík jedenapadesáti procent akcií automobilky další americké firmě Terex Corporation. Ta nyní vlastní jedenaosmdesát procent akcií. S novým majitelem prý přišly do továrny miliony dolarů.

Tatra Kopřivnice má nového majitele. Americká společnost SDC International prodala majoritní balík jedenapadesáti procent akcií automobilky další americké firmě Terex Corporation. Ta nyní vlastní jedenaosmdesát procent akcií. S novým majitelem prý přišly do továrny miliony dolarů.

Výrobce autobaterií, společnost Akuma, obdržel soudní rozhodnutí o vyhoštění z pozemku v Debři nad Jizerou, kde má již 50 let celou průmyslovou divizi. Pozemek byl totiž v květnu letošního roku zapsán na restituentku Marii Vlkovou. Firma přitom byla privatizována v roce 1992 s tím, že restituční nároky neexistují.

Chemicko-farmaceutická firma Spofa skončila vloni ve ztrátě 50,5 milionu Kč. Tržby se snížily o 35 % na 129,6 milionu korun. Letošní rok prý bude v hospodaření podobný, zlepšení společnost čeká ke konci roku.

Odbytovému družstvu Agropork klesly za letošních prvních sedm měsíců tržby o 28 procent na 1,89 miliardy korun. Prodej živých zvířat spadl o 21 procent na 66 234 tun. Příčinou snížení byl meziroční propad cen prasat a zejména odchod některých členů z družstva na počátku letošního roku.

Akciová společnost Meopta Přerov dokončila fúzi se sedmi dceřinými společnostmi, v nichž držela stoprocentní podíl. Sloučení je součástí rozsáhlé restrukturalizace tohoto významného domácího výrobce optickomechanických přístrojů.

Zemědělci v Pardubickém kraji již sklidili obilí ze všech osetých 84,8 tisíce hektarů a potvrdili odhady letošní horší sklizně než loni. Celkem se urodilo 357,9 tisíce tun obilí, tedy o 28,9 tisíce tun méně než loni. V kraji vypěstovali proti loňskému roku méně asi o 57 tisíc tun pšenice.

BRAND24

Stavba hokejové haly Sazka Arena má osmidenní předstih a předání díla koncem února 2004 není ohroženo. Víceúčelová aréna pro sport a kulturní akce v Praze-Vysočanech by měla být hotova koncem příštího února, tedy zhruba dva měsíce před zahájením plánovaného hokejového mistrovství světa.

Nedostatečná technická infrastruktura a špatná dopravní dostupnost brzdí rozvoj Průmyslové zóny Lešná ve Valašském Meziříčí. Radnici se do města nedaří nalákat investory a v 54 hektarové zóně zůstává zhruba 44 hektarů pozemknevyužito.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).