Menu Zavřít

FINEP: Typickému kupujícímu nového bytu je nad třicet let a byt chce vlastnit sám.

20. 6. 2011
Autor: profit

Podle klientského průzkumu společnosti FINEP je typickému kupujícímu nového bytu mezi 31 a 40 lety, preferuje lokalitu Prahy 4, 5, 6 či 9 s ideální rozlohou bytu 50 - 85 m2.

FINEP: Typickému kupujícímu nového bytu je nad třicet let a byt chce vlastnit sám.

Foto: Profimedia.cz

Vedle ceny se kupující zajímá i o atraktivitu lokality, tedy dostupnost MHD, zelené plochy a přítomnost sportoviště v okolí. Důležitá je také možnost vlastního parkovacího stání.

Dříve hrála nejdůležitější roli finanční částka, kterou byli klienti ochotni investovat do nového bydlení. Dnes už se trh s byty více rozčlenil. Novým zajímavým zjištěním je, že byt si až z 65 procent pořizují jednotlivci. Pouze u třetiny klientů se setkáváme se spoluvlastnictvím nemovitosti,“ říká Michal Kocián, předseda představenstva FINEP HOLDING, SE.

BRAND24

O koupi nového bytu v Praze mají největší zájem obyvatelé Prahy, dále pak Středočeského, Královéhradeckého a Moravskoslezského kraje. K tomuto kroku je nejčastěji vede společné soužití s partnerem či partnerkou, narození dítěte, zakončení studií a tedy následný pravidelný měsíční příjem nebo potřeba většího komfortu.

Kromě lokality v Praze a jejím okolí hrají u klasického kupujícího nového bytu roli i další požadavky. Ideální velikost bytu je 3 + 1 (kk) s obývací místností na jih a možností přizpůsobit si byt přesně podle svých představ. Podstatná je možnost vlastního garážového stání v objektu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).