Menu Zavřít

Finanční arbitr pracuje na zvýšení finanční gramotnosti obyvatel

28. 4. 2011
Autor: profit

Finanční arbitr Dr. Ing. František Klufa si jako jeden ze strategických cílů pro období 2011–2013 stanovil podporu finanční gramotnosti. Jedním z prvních praktických kroků se stalo rozesílání pravidelného informačního newsletteru v e-mailové podobě.

Foto: Kancelář Finančního arbitra

Newsletter bude přinášet běžným občanům a tedy zákazníkům bankovních i nebankovních finančních institucí, informace o nových produktech a službách, o nových i opomíjených zákonech a zákonných normách z finanční oblasti a také rady a doporučení ve prospěch efektivnějšího hospodaření s osobními financemi. Čtenáři se dále dozví, na co si při výběru finančního produktu nebo služby dát pozor a jak ho využívat co nejvíce ve svůj prospěch, a samozřejmě také, jakým způsobem mohou pro řešení svých problémů a dotazů i případných sporů s finančními institucemi využívat bezplatně FA ČR.

Newsletter bude vycházet jednou měsíčně a zaregistrovat se k jeho odběru je možné prostřednictvím formuláře na webu finančního arbitra http://www.finarbitr.cz/cs/newsletter.html.

BRAND24

Konkrétní podpora finanční gramotnosti FA ČR, která je součástí strategického plánu Dr. Ing. Františka Klufy, se neomezí pouze na cílovou skupinu koncových zákazníků v produktivním věku, ale také na kooperaci se základními, středními i vysokými školami. Strategie počítá také s diskusemi a přednáškami na středních a vysokých školách, s výukovými online materiály pro základní a střední školy, které budou obsahovat mimo odborného textu odpovídajícího věku žáků a studentů také doporučení, rady a návody, hry a soutěže, které výuku ozvláštní a téma učiní pro děti atraktivním a zábavným. FA ČR věří, že učitelé uvítají tyto podpůrné materiály pro výuku jako zdroj informací i inspiraci.

Spolupráce s vysokými školami bude probíhat formou přednášek, setkání se studenty a odborných diskusí. Koordinaci přednáškových aktivit tohoto projektu FA ČR Františka Klufy zajišťuje komunikační agentura PR Attack. Komunikaci se všemi cílovými skupinami zajišťují také facebookové stránky – profil finančního arbitra, kde jsou pravidelně zveřejňovány zajímavé informace a probíhají diskuse, ve kterých přímo FA ČR odpovídá na zadané dotazy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).