Menu Zavřít

Finance

1. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Investujte bez poplatků

Investiční společnost ČP Invest bude v listopadu nabízet některé své služby zdarma - půjde o investice do čtyřech podílových fondů, které firma osvobodí od poplatků. Výhod si ovšem neužije každý investor, firma totiž nabídku podmiňuje minimální výší investice, která by měla dosáhnout sta tisíc korun.

Nové emise akcií

Mimoburzovní trh RM-Systém se rozroste o dvě nové emise akcií. Obchodovat se bude s akciemi developerské společnosti ECM a výrobce textilií Pegas Nonwovens. „Zařazením ECM a Pegasu se RM-System stal trhem s cennými papíry, který v České republice nabízí nejširší spektrum akcií, a to i pro drobné investory,“ zhodnotil novinky říká Jiří Vodička, člen představenstva RM-Systému.

Pojištění pro strojaře

ČSOB Pojišťovna uvedla na trh nové pojištění s názvem Merkur. Jde o pojistku speciálně šitou na míru podnikatelům a firmám působící ve strojírenství. „Strojírenství zažívá v tuzemsku velký boom, a je proto logické, že roste i poptávka po kvalitním pojištění, jež by podniky chránilo před všemi myslitelnými riziky,“ vysvětlil Jaroslav Král, ředitel odboru řízení produktů neživotního pojištění ČSOB Pojišťovny.

ČS se ziskem osmi miliard

Česká spořitelna zvýšila za tři letošní čtvrtletí zisk o deset procent na 8,12 miliardy korun. Největší úspěch přitom slaví banka v oblasti retailových úvěrů. Ty přesáhly hranici dvou set miliard a za tři čtvrtletí narostly o téměř 35 procent.

BRAND24

Ekonomika v ČR mírně zrychlí

Ministerstvo financí v čele s Miroslavem Kalouskem zvýšilo odhad růstu tuzemského hospodářství pro letošní rok. Místo původních 5,8 procenta by měla ekonomika zrychlit na 5,9 procent,a přibrzdit by pak Česko mělo příští rok - a to na pět procent, tvrdí resort.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).