Menu Zavřít

Finance

25. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

ČNB už má rádce

Centrální banka si vybrala svého právního poradce pro oblast kapitálového trhu. Stala se jím advokátní kancelář Brzobohatý Brož & Honsa, přičemž ČNB volila mezi osmičkou právních kanceláří. Vybranou firmu však již znala, neboť právníci pro centrální banku v minulosti pracovali. „Navázali jsme na naše působení pro centrální banku v oblasti ISDA a Treasury,“ uvedl společník Tomáš Otruba.

Indie a Brazílie vydělávají

Východní fondy přinesly loni investorům tučný výdělek. Nejlukrativnější přitom byly investice do India Equity Fund a Brazil Equity Fund. Oba potěšily investory ročním výnosem přesahujícím šedesát procent. Žebříček nejúspěšnějších fondů dle ABN Amra zveřejnila v Česku investiční společnost Atlantik Asset Management. Třetí pozice patří Číně a čtvrtá Latinské Americe. „V prvním pololetí se dařilo víceméně všem akciovým fondům napříč všemi trhy. Nejlepšího výsledku ale dosáhly fondy zaměřující se na rozvíjející se trhy,“ komentuje žebříček šéf představenstva Atlantik AM Vratislav Svoboda. Ve druhé polovině roku pak řadu fondů srazila hypoteční krize, ale také kurz koruny vůči dolaru.

"Spoření na milenku" u GE

GE Money Bank zavádí novinku. Umožňuje klientům, aby si své spořicí účty sami pojmenovali. Tiskovou zprávu - oznamující tuto možnost - uvedla banka jako Spoření na milenku. Zda si už někdo takový účet opravdu založil, banka nepotvrdila. „Klienti si možnost pojmenování pochvalují. Nejčastěji se objevují názvy jako Na Vánoce, Pračka, Kuchyně nebo Na dovolenou,“ řekl Václav Straka, manažer platebních karet GE Money Bank.

BRAND24

Když půjčka, tak přes net

Češi si oblíbili on-line úvěry. Počet internetových žádostí o půjčku narostl v loňském roce o 156 procent. Údaje za rok 2007 zveřejnila společnost Cofidis, která se specializuje na „půjčky na dálku“. Růst zájmu motivoval společnost ke zjednodušení on-line žádosti. „Děláme vše proto, aby byla cesta k penězům snadná,“ prohlásila Kateřina Hejlová z marketingu Cofidisu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).