Menu Zavřít

Facebook má 2 miliardy uživatelů. Za každého firma utrží 35 korun měsíčně

1. 8. 2017
Autor: Redakce

Největší sociální síť světa zažila další rekordní čtvrtletí. Facebook během něj pokořil metu dvou miliard aktivních uživatelů za měsíc. Každý den se k síti přihlásí 1,32 miliardy uživatelů.

Firma žije primárně z reklamy. Od dubna do konce června Facebook utržil celkem 9,2 miliardy dolarů a inzerce se na tom podílela z 87 %. Jen 157 milionů dolarů mají na svědomí přímé platby a jiné mikrotransakce. Celkové tržby meziročně vzrostly o 47 %. Čistý zisk roste ještě rychleji, v uplynulém čtvrtletí společnost vydělala 3,9 miliardy dolarů (71% růst).

Zajímavé je demografické rozložení uživatelů. Facebook je dělí do čtyř regionů. Asie a Pacifik dávají 756 milionů uživatelů, Evropa 360 milionů, USA a Kanada 236 milionů a zbytek světa 654 milionů. Severoamerický region je početně nejmenší, ale protočí se v něm nejvíce peněz. Polovina tržeb (4,6 miliardy dolarů) pochází právě z USA a Kanady.

Celosvětově Facebook utržil v průměru 4,73 dolaru na uživatele (za celé čtvrtletí). Na jeden měsíc to v přepočtu vychází za 35 korun na hlavu. Jenže v Severní Americe tržby na uživatele přesahují 19 dolarů, zatímco v Evropě jen 6 dolarů, Asii/Pacifiku 2 dolary a ve zbytku světa jen 1,5 dolaru.

CONTENT24

Při vyhlašování finančních výsledků Facebook připomněl, že miliardovou základnu už kromě samotné sítě má také Messenger a WhatsApp. Ten druhý už miliardu uživatelů spojuje každý den.

Článek vyšel na webu Cnews.cz


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).