Menu Zavřít

Facebook koupil firmu CTRL-labs, která vyvíjí ovládání přístrojů pomocí myšlenek

24. 9. 2019
Autor: CTRL-labs

Americká internetová společnost Facebook koupila firmu CTRL-labs, která se zabývá vývojem technologií umožňujících ovládat elektronické přístroje pomocí myšlenek. Oznámil to viceprezident společnosti Facebook Andrew Bosworth, o finančních podmínkách převzetí ale nic bližšího neuvedl. Podle zdrojů televize CNBC činila hodnota transakce 500 milionů až jednu miliardu dolarů (11,8 miliardy až 23,6 miliardy Kč).

Převzetí firmy CTRL-labs je podle Boswortha součástí snahy o vytvoření „přirozenějších, intuitivnějších způsobů interakce se zařízeními“. Za vizi spolupráce s CTRL-labs označil Bosworth náramek převádějící signály vysílané neurony do digitální podoby.

„V míše máte neurony, které vysílají elektrické signály do svalů vaší ruky a říkají jim, že se mají určitým způsobem pohnout, například stisknout tlačítko. Náramek tyto signály dekóduje a převede je do digitálního signálu, kterému vaše zařízení rozumí,“ uvedl.

Uvítali byste možnost ovládat stroje myšlenkami?

Firmu CTRL-labs založili v roce 2015 Thomas Reardon a Patrick Kaifosh, kteří mají doktorát z vědy o nervovém systému. Reardon v nedávném rozhovoru poukázal na velmi rychlý vývoj v této oblasti. „Můžeme dělat věci, o kterých jsme před pouhými pěti lety nemohli ani uvažovat,“ prohlásil.

Dále čtěte:

BRAND24

Potíže pro libru od Facebooku: Německo chce bránit vydávání paralelních měn

Microsoft koupí zpět vlastní akcie za 40 miliard dolarů a zvýší dividendu

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).