Menu Zavřít

Export a podnikání: Šest červnových tipů pro podnikatele

25. 6. 2019
Autor: Pixabay

Nový newsletter, obchodní příležitosti v Singapuru i zaměstnávání vězňů. Magazín Export a podnikání přináší červnové tipy pro podnikatele.

Video: Obchodní příležitosti v Singapuru

 Singapur, ilustrační foto

Vzájemný byznys mezi Českou republikou a asijským ekonomickým tygrem zatím není příliš významný, přesto má velký potenciál. Současně je Singapur vstupní branou do celé jihovýchodní Asie. Ředitel tamější zahraniční kanceláře CzechTrade Jiří Zavadil představuje perspektivní obory pro potenciální české exportéry.

Dělám, co mě baví, říká šéf Footshopu

 Footshop, ilustrační foto

Během několika let se ze startupu stala kultovní značka pro mladé zákazníky. V současnosti většinu zboží prodává na zahraničních trzích, přestože nabízí světové značky, které tam byly již předtím zavedeny.

Buďte v obraze, registrujte si newsletter

 Newsletter, ilustrační foto

Přihlaste se k pravidelnému odběru novinek a neunikne vám nic důležitého z našeho portálu. Newsletter s výběrem toho nejpodstatnějšího z BusinessInfo.cz za uplynulý týden přijde každé úterý do vašeho e-mailu.

Firmy zaměstnávají stále víc vězňů

Vězni, ilustrační foto

K branám českých věznic nepřicházejí jen odsouzení, ale stále častěji také manažeři tuzemských firem. Kvůli dlouhodobé nízké nezaměstnanosti totiž obtížně shánějí pracovníky. Stále častěji je tak hledají i mezi odsouzenými.

Jihlava pokračuje v letecké tradici

 Ultralehký letoun s netradičním pohonem z dílny Zall Jihlavan Airplanes

Společnost Zall Jihlavan Airplanes se prosazuje především ve vyspělých evropských zemích, ale exportuje také na rozvíjející se trhy Jižní Ameriky a Číny. Loni poprvé zalétala nový revoluční stroj na elektrický pohon.

Video: Vývozce zemědělské techniky

Společnost Ostratický vyrábí mimo jiné specializovanou techniku pro vinice

Týnecká společnost Ostratický patří mezi nejvýznamnější výrobce speciální zemědělské techniky pro vinohradnictví a ovocnářství ve střední a východní Evropě. I s pomocí agentury CzechTrade úspěšně expanduje na zahraniční trhy.

BRAND24

PDF verze červnového čísla magazínu Export a podnikání ke stažení

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).