Menu Zavřít

Eurovia kupuje kamenolomy v Česku

16. 2. 2010
Autor: profit

Domnělou miliardovou pohledávku za státním podnikem Čepro může podle pražského vrchního soudu vymáhat lichtenštejnská firma Global Licence and Services Establishment (GLSE). Zhruba 2,6 miliardy korun chtěla podle policie z Čepra podvodně vylákat skupina kolem uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře.

Autor: Tarmac CZ

Česká firma Tarmac CZ patří k největším producentům kameniva v zemi. Zaměstnává zhruba 280 pracovníků a ročně dodává na trh přes šest milionů tun kameniva a písků. Provozuje 25 vlastních provozoven, z nichž je 19 lomů a šest pískoven, které jsou rozmístěny v osmi krajích. Dohodu musí schválit antimonopolní úřady.

BRAND24

Eurovia koupí od holdingu Tarmac rovněž kamenolomy ve Francii, v Německu, Polsku. Akvizicí posílí svoji pozici v zemích, kde je na vzestupu výstavba silnic, a zvýší svoji produkci kameniva o 40 procent. Získá stovku míst na těžbu kameniva s roční produkcí kolem 30 milionů tun. Podniky zaměstnávají kolem tisícovky lidí a jejich roční příjmy se pohybují kolem 150 milionů eur (asi 3,9 miliardy korun).

Eurovia je divizí stavební společnosti Vinci, která je evropskou jedničkou ve výstavbě a údržbě silnic a železniční infrastruktury. Působí v 15 zemích, kde má kolem 41.500 zaměstnanců. Loňské příjmy firmy činily osm miliard eur.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).