Menu Zavřít

Eurotel zrychlil mobilní internet

18. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Aktuálně Mobilní operátor Eurotel zrychlil internet ve své síti UMTS na 2,5násobek. Namísto standardních 384 kbit/s nyní prostřednictvím technologie HSDPA nabízí maximální reálnou rychlost přes jeden Mbit/s. HSDPA nyní ve světě funguje v sítích deseti operátorů v šesti zemích; konkurence v tuzemsku zatím tuto technologii nenabízí.

Aktuálně

Mobilní operátor Eurotel zrychlil internet ve své síti UMTS na 2,5násobek. Namísto standardních 384 kbit/s nyní prostřednictvím technologie HSDPA nabízí maximální reálnou rychlost přes jeden Mbit/s.

BRAND24

HSDPA nyní ve světě funguje v sítích deseti operátorů v šesti zemích; konkurence v tuzemsku zatím tuto technologii nenabízí. T-Mobile službu letos zavádí v některých evropských zemích a v Česku ji chce nabídnout nejpozději v příštím roce. Vodafone ČR chce zhruba do roka teprve spustit síť UMTS.

Rychlý internet přes UMTS je nyní dostupný v Praze a Brně. Zhruba do dvou let chce firma pokrýt polovinu populace. Neomezený přístup prostřednictvím datové karty vyjde na 832 korun měsíčně. Konkurenční megabitové připojení prostřednictvím pevné linky a ADSL je zhruba o stokorunu levnější. Eurotel spustil síť UMTS loni v prosinci. Vedle rychlého přístupu na internet síť umožňuje například videohovory nebo stahování hudby a filmů do mobilních telefonů. Firma nabízí mobilní internet i prostřednictvím sítě CDMA, která pokrývá kolem 80 procent tuzemské populace.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).