Menu Zavřít

Eurokomisařka Redingová: Google nechrání osobní data podle unijních zákonů

2. 3. 2012
Autor: profit

Nová pravidla ochrany soukromí americké společnosti Google, jsou v rozporu s unijními zákony. Dnes to podle serveru BBC řekla to komisařka Evropské unie pro spravedlnost, základní práva a občanství Viviane Redingová.

Foto: Google

Proti novým pravidlům už se ohradil francouzský úřad CNIL, který americkou firmu informoval, že bude dopady zkoumat na celoevropské úrovni. Redingová v rozhlasové stanici BBC řekla, že úřady v jednotlivých evropských zemích požádaly úřad z Francie, aby nová pravidla analyzoval.

Pravidla nejsou v souladu s evropským právem, a nejsou aplikována transparentně,“ řekla Redingová.

CONTENT24

Google v lednu oznámil, že zjednodušuje pravidla ochrany soukromí. Hodlá sjednotit asi 60 různých směrnic do jedné, která se bude vztahovat na všechny služby, které nabízí. Týkat se to bude například služby YouTube, e-mailového účtu Gmail i sociální sítě Google+. Uživatelé přitom nemají možnost nová pravidla odmítnout, pokud chtějí služby Google nadále používat.

Google na svůj blog umístil zprávu, ve které svou novou politiku ochrany soukromí obhajuje. “Naše politika ochrany soukromí je teď mnohem srozumitelnější,“ uvedl Google. “Zahrnuli jsme klíčové součásti z více než 60 oznámení k jednotlivým produktům do hlavního textu Google Privacy Policy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).