Menu Zavřít

Energie už levnější nebude

4. 12. 2006
Autor: Euro.cz

GLOSY Energetický regulační úřad oznámil na první pohled dobrou zprávu: plyn na počátku příštího roku zlevní. Samozřejmě to má svůj háček. První čtvrtletí příštího roku je posledním obdobím, kdy bude úřad ceny regulovat. Určování ceny tak zůstane na dominantním dodavateli, společnosti RWE Transgas.

**GLOSY

CONTENT24

Energetický regulační úřad oznámil na první pohled dobrou zprávu: plyn na počátku příštího roku zlevní. Samozřejmě to má svůj háček. První čtvrtletí příštího roku je posledním obdobím, kdy bude úřad ceny regulovat.

Určování ceny tak zůstane na dominantním dodavateli, společnosti RWE Transgas. Experti proto nevěří, že by se od dubna nezačalo zdražovat. A to i přesto, že zatím na světových trzích zůstávají ceny suroviny v klidu. Že liberalizace na trhu energií ceny nijak nestlačí, dokázala jasně situace na trhu s elektřinou. I zde je největším dodavatelem jedna firma. A ceny rostou. Podle odhadů si už příští rok mohou firmy začít kupovat elektřinu v podstatě za stejnou cenu jako jejich konkurenti v Německu nebo Rakousku. Přestože ČEZ ji vyrábí levněji.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).