Menu Zavřít

Energetici a oceláři mají odbory v USA

18. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Delegáti odborů zastupujících americké pracovníky v energetice a papírenství minulý týden schválili fúzi s ocelářskou ústřednou United SteelWorkers of America. Tímto krokem vzniká největší odborový svaz v Severní Americe. Vedení ocelářských odborů schválilo transakci již v lednu, kdy byl plán odborové fúze oznámen.

BRAND24

Delegáti odborů zastupujících americké pracovníky v energetice a papírenství minulý týden schválili fúzi s ocelářskou ústřednou United SteelWorkers of America. Tímto krokem vzniká největší odborový svaz v Severní Americe.

Vedení ocelářských odborů schválilo transakci již v lednu, kdy byl plán odborové fúze oznámen. Nový svaz se bude oficiálně jmenovat United Steel, Paper and Forestry, Rubber, Manufacturing, Energy Allied-Industrial and Service Workers International Union. Jeho členy bude 850 tisíc lidí, čímž skupina předstihne automobilový svaz United Auto Workers se 710 tisíci členy. Svaz se bude nadále neformálně označovat jako United Steelworkers a bude zastupovat zaměstnance v deseti sektorech ekonomiky USA a Kanady.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).