Menu Zavřít

Elektrická spolupráce. ČEZ ESCO vybaví dealery koncernu Volkswagen dobíjecími stanicemi

10. 12. 2018
Autor: elektromobilita.cz

Energetická firma ČEZ ESCO vybaví elektromobilními dobíjecími stanicemi a kompletním elektromobilním zázemím prodejce značek Volkswagen, Audi a Seat na tuzemském trhu. Vyplývá to z Memoranda o spolupráci, jež ČEZ uzavřel s firmou Porsche ČR, která vozy koncernu VW do Česka dováží.

„Počet elektromobilů na evropských silnicích v budoucích letech významně poroste a my se na to intenzivně připravujeme. Jedním z těchto kroků je výstavba nutné infrastruktury u dealerů našich značek. ČEZ ESCO navíc navrhne projekty snižování energetické náročnosti u našich dealerů,“ uvedl generální ředitel Porsche Česká republika Vratislav Strašil.

Skupina ČEZ v současnosti provozuje nejrozsáhlejší síť veřejných dobíjecích stanic pro elektromobily v České republice. Vedle více než 70 rychlodobíjecích stanic je řidičům k dispozici i zhruba šedesátka tzv. stanic normálního dobíjení. Část sítě vzniká v rámci projektu „EV Fast Charging Backbone Network Central Europe“ za prostředky z evropského grantového programu CEF. „Momentálně připravujeme cílenou nabídku pro jednotlivá dealerství,“ dodal generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

ČEZ ESCO podle něho zajistí návrh řešení, které splňuje požadované standardy elektromobility definované Porsche ČR, odbornou realizaci vybrané varianty i následný provoz. Součástí nabídky bude vždy i návrh technologií pro snižování energetické náročnosti a snižování emisí skleníkových plynů u jednotlivých dealerů, jako například fotovoltaické instalace nebo bateriové úložné systémy, uvedl

V České republice je v současnosti registrováno více než dva tisíce elektromobilů. Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů.

Kupředu, elektrická! Automobilový průmysl v Evropě se dramaticky mění

 Autodrom - ilustrační foto

BRAND24

Dále čtěte:

Volkswagen buduje alianci s automobilkou Ford, k montáži aut v USA může využít její závody

Pomalý rozjezd. Elektromobilita v Česku je pořád v plenkách

Svět v roce 2040: díky elektromobilům klesne spotřeba ropy o 7 procent

Chceš, nechceš, musíš! Nucení automobilek do elektromobilů se prodraží

Výroba aut za tři čtvrtletí rostla o 0,6 procenta, přesáhla milion vozů

Volkswagen ohlásil konec spalovacích motorů. Vyrábět je přestane v roce 2026

 Volkswagen přestane v roce 2026 vyrábět auta se spalovacím motorem

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).