Menu Zavřít

Důležité termíny

6. 3. 2006
Autor: Euro.cz

ÚTERÝ 7. BŘEZNA * Na podnikatelské prostředí v Německu bude zaměřen konzultační den s česky hovořící německou advokátkou. Hlavními tématy akce, která se uskuteční v Praze, budou obchodní vztahy s německým subjektem, vymáhání pohledávek v Německu, podvodné inzeráty a katalogové firmy, možnosti a podmínky podnikání v Německu a pracovní povolení pro práci v Německu.

ÚTERÝ 7. BŘEZNA

* Na podnikatelské prostředí v Německu bude zaměřen konzultační den s česky hovořící německou advokátkou. Hlavními tématy akce, která se uskuteční v Praze, budou obchodní vztahy s německým subjektem, vymáhání pohledávek v Německu, podvodné inzeráty a katalogové firmy, možnosti a podmínky podnikání v Německu a pracovní povolení pro práci v Německu. Kontakt: sadovska@komora.cz, tel.: 296 646 451.

* Problematice volného pohybu pracovních sil v rámci Evropské unie bude věnován seminář, který se uskuteční v Pardubicích. Kontakt: eic.pardubice@rrapk.cz, tel.: 466 053 917.

* Začíná komplex odborných výstav For City 2006. Akce, která končí 9. března, je určena hlavně představitelům a organizačním pracovníkům krajů, měst a obcí a odborné veřejnosti. Kontakt: chmelik@abf.cz, tel.: 222 891 133.

* V Brně začínají mezinárodní potravinářské veletrhy Salima. Zároveň se uskuteční veletrhy mlynářství, pekařství a cukrářství MBK, vinařství Vinex a veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování Inteco. Kontakt: salima@bvv.cz, tel.: 541 152 985.

STŘEDA 8. BŘEZNA

* Reklamační řízení a Česká obchodní inspekce je název semináře, který v Praze pořádá Sdružení obrany spotřebitelů. Akce je určena osobám zodpovědným za vyřizování reklamací. Kontakt: sos@spotrebitele. info, tel.: 224 239 940.

* Mezinárodním pravidlům pro výklad dodacích doložek bude věnován seminář Incoterms 2000, který pořádá agentura CzechTrade ve spolupráci s Hospodářskou komorou Plzeň. Akce je určena hlavně vývozcům zboží, celním deklarantům a spedičním firmám. Kontakt: plzen@czechtrade.cz, tel.: 378 226 953.

* Novela zákona o DPH ve vztahu k zahraničnímu obchodu je název semináře, který v Praze pořádá agentura CzechTrade. Kontakt: seminare@czechtrade.cz, tel.: 224 907 500.

ČTVRTEK 9. BŘEZNA

* Na odpadové hospodářství pro malé a střední podniky se zaměří seminář, který pořádá Euro Info Centrum východní Čechy. Hlavním tématem budou nové předpisy a povinnosti v oblasti odpadového hospodářství. Kontakt: eic.pardubice@rrapk.cz, tel.: 466 053 917/921.

* Aplikaci podnákladových a podnákupních cen na českém trhu bude věnována přednáška, kterou v Brně pořádá Svaz obchodu a cestovního ruchu. Kontakt: lazarova@conpraha. cz, tel.: 227 018 403.

* Začíná knižní veletrh Libri. Akce, která končí 11. března, je součástí projektu Olomouc, město knihy a doprovodí 12. ročník Literárního festivalu. Kontakt: holubova@floraol. cz, tel.: 585 726 200.

PÁTEK 10. BŘEZNA

* Kontraktační dny textilu začínají v Pardubicích. Akce, kterou pořádá Svaz českých a moravských výrobních družstev, končí 15. března. Kontakt: bartonickova@scmvd.cz, tel.: 224 109 342.

NEDĚLE 12. BŘEZNA

* V Amsterodamu začíná setkání českých a nizozemských firem. Podnikatelskou misi pořádá Hospodářská komora ve spolupráci s českým zastupitelským úřadem v Haagu a Amsterodamskou obchodní komorou. Akce končí 14. března. Kontakt: tycova@ komora.cz, tel.: 296 646 254.

DAŇOVÉ TERMÍNY PONDĚLÍ 13. BŘEZNA

* spotřební daň - splatnost daně za leden (mimo spotřební daně z lihu)

STŘEDA 15. BŘEZNA

* daň z příjmů - čtvrtletní záloha na daň - podání hlášení platebního zprostředkovatele

PONDĚLÍ 27. BŘEZNA

* spotřební daň - splatnost daně za leden (pouze spotřební daň z lihu) - daňové přiznání za únor - daňové přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů, zelené nafty a ostatních (technických) benzinů za únor (pokud vznikl nárok)

* daň z přidané hodnoty - daňové přiznání a daň za únor

CONTENT24

PÁTEK 31. BŘEZNA

* daň z příjmů - přiznání k dani a daň za rok 2005

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).