Menu Zavřít

Druhá generace Citroënu C3 slibuje panorama

22. 2. 2010
Autor: profit

Český Citroën oznámil příchod nové generace modelu C3. Cena malého auta pro městský provoz bude začínat na 239 900 korunách a slibuje některé nové vymoženosti, jako je třeba panoramatické přední okno.

Autor: Citroën

BRAND24

První generace C3 se vyrábí od roku 2002 ve francouzském Aulnay a své zákazníky si získala mimo jiné podobou s legendárním Citroënem 2CV zvaným kachna. Úspěch měl vůz hlavně u žen a starších zákazníků. Nyní přichází k českým prodejcům značky další, druhá generace. „Vozu zůstaly kompaktní rozměry, vysoký profil a inteligentní architektura, karoserie ale už vychází z nového image značky,“ říká generální ředitel Citroënu ČR Frédéric Passemard. Auto je o osm centimetrů delší než jeho předchůdce, ale přesto zůstává s délkou 3,94 metru nejkratším vozem v kategorii malých aut, kde soutěží například se Škodou Fabia, Opelem Corsa, Volkswagenem Polo a Fordem Fiesta.

„V minulosti jsme sázeli hlavně na dámskou klientelu, s druhou generací chceme oslovit i muže v aktivním věku,“ tvrdí Passemard. Mají k tomu dopomoci nové technologické prvky, mezi něž patří mimo jiné panoramatické přední okno Visiodrive, která sahá až do půlky střechy. Kromě avantgardního stylu kabiny slibuje C3 také nové barvy, šest airbagů, klimatizaci a tempomat od druhého stupně výbavy a kufr o velikosti 300 litrů. Pod kapotu je k výběru ze sedmi motorů, za nejslabší benzinovou motorizaci 1,1 litru o výkonu 60 koní zaplatí zájemce 239 900 korun s DPH. U českých dealerů se ale tato startovní verze objeví až později. Nejmasivněji vybavený diesel vyjde na 404 900 korun. „Letos chceme v Česku prodat 1600 kusů nového modelu C3, předpokládáme, že osmdesát procent z tohoto množství bude střední výbava SX,“ uzavírá Passemard s tím, že souběžně bude probíhat výprodej první generace vozu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).