Menu Zavřít

DPH PŘI VÝROBĚ A MONTÁŽI

13. 9. 2004
Autor: Euro.cz

VAŠE OTÁZKY Jan Ambrož ve své knize "DPH - daně pro každého" píše, že sníženou 5% sazbu DPH je možné podle paragrafu 48 odst. 2 aplikovat také při montážních prací spojených s rekonstrukcí a modernizací zařízení, která se do objektu stavby montují a zabudují.

VAŠE OTÁZKY Jan Ambrož ve své knize „DPH - daně pro každého“ píše, že sníženou 5% sazbu DPH je možné podle paragrafu 48 odst. 2 aplikovat také při montážních prací spojených s rekonstrukcí a modernizací zařízení, která se do objektu stavby montují a zabudují. Jako výrobce kuchyňských linek pro domácnosti se ptám: Mohu tedy při dodání kuchyňské linky a následné montáži u zákazníka uplatňovat 5% DPH?

BRAND24

Vašek Rohan

Pětiprocentní sazba DPH se uplatní i u prací montážních, pokud se jedná o montáž zařízení, které je zabudováno jako součást bytového či rodinného domu nebo bytu jako součásti těchto domů. Pokud tedy zabudováváte kuchyňské linky jakou pevnou součást rodinného, bytového domu, pak se zde skutečně uplatní 5% sazba DPH. U ostatních druhů staveb (penziony, hotely apod.) je sazba 19%.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).