Menu Zavřít

Doručíme květiny i na Labskou boudu

12. 2. 2007
Autor: Euro.cz

VERONIKA ŠKROCHOVÁ , INTERNETOVÝ OBCHOD S KVĚTINAMI:Prodej květin přes internet se v posledních letech rychle rozmáhá. Jednou z těch, která chytila příležitost za pačesy a včas se do tohoto podnikání pustila, je i 24letá Veronika Škrochová ze západočeských Lázní Kynžvart.

VERONIKA ŠKROCHOVÁ , INTERNETOVÝ OBCHOD S KVĚTINAMI:

Prodej květin přes internet se v posledních letech rychle rozmáhá. Jednou z těch, která chytila příležitost za pačesy a včas se do tohoto podnikání pustila, je i 24letá Veronika Škrochová ze západočeských Lázní Kynžvart.

„Vše začalo v roce 2003, kdy jsem se rozhodla si při svém studiu na vysoké škole trochu přivydělat. Napadl mě elektronický obchod, neboť bylo možné ho řídit z domova a díky vlastní webové prezentaci nebyla nutná velká investice. Má sestra se věnovala vazbě květin, a květinářství, kde pracovala, zajišťovalo i jejich rozvoz. Odtud pochází můj nápad věnovat se internetovému květinářství,“ vypraví o svých začátcích mladá podnikatelka.

Jelikož Škrochová rozbíhala podnikání ještě při svém studiu na České zemědělské univerzitě, zaskakovala ji ve dnech, kdy pobývala v Praze, její maminka, která v tu dobu přišla o práci. Dnes se tomuto podnikání obě věnují na plný úvazek. „Uživí nás to, ale s tím, že do toho investujeme spoustu času, někdy i 16 hodin denně,“ konstatuje podnikatelka.

Poslední rok byl pro ni úspěšný, počet zakázek se jí oproti předchozímu roku zdvojnásobil. Konkurence je ale čím dál silnější. Škrochová proto plánuje do budoucna řadu novinek: další internetový obchod, doručování do zahraničí či připomínkovač svátků a narozenin.

Provozování firmy na rozesílání květin je podle Škrochové někdy učiněná pátrací činnost.

„Jednou jsme doručovali květinu v Praze, když kurýr dorazil na místo, zjistil, že dotyčná slečna už na této adrese více tři roky nebydlí. Stává se také, že zákazník ani netuší, zda se obdarovávaný na uvedené adrese skutečně nachází. Pak ho sháníme po celém městě, kurýr jezdí z bydliště do zaměstnání a zase zpět. Někdy ke své činnosti musíme přidat i trochu té detektivní práce,“ uvádí některé zážitky podnikatelka.

BRAND24

Jednou z kuriozních zakázek bylo pro firmu Květiny-Online.cz doručení květin na Labskou boudu v Krkonoších. Tento hotel je vzdálen asi 10 kilometrů od civilizace a je obtížné dostat se k němu autem. „Nakonec byla do doručování zapojena i Horská služba, která má asi jako jediná vjezd do této chráněné oblasti povolen,“ vzpomíná Veronika Škrochová.

Někdy se například stalo i to, že od jednoho zákazníka přišlo vyznání lásky pro více slečen najednou. „Jednou dorazil také vzkaz, kde bylo napsáno: Myluji tě. Ale většinou jsou ty básničky nádherné. Kam na to ti chlapi chodí?“ ptá se západočeská podnikatelka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).