Menu Zavřít

Doprovodné akce veletrhu Invex

11. 10. 2004
Autor: Euro.cz

Z rozsáhlého doprovodného programu veletrhu Invex jsme vybrali přehled nejvýznamnějších akcí. Přinášíme také pozvánky na vícedenní tematické projekty. PONDĚLÍ 11 . ŘÍJNA 9.30-11.30 hod. Fórum elektronické komunikace Invex 2004 Místo konání: Hotel Holiday Inn Brno, sály Alfa + Beta.

Z rozsáhlého doprovodného programu veletrhu Invex jsme vybrali přehled nejvýznamnějších akcí. Přinášíme také pozvánky na vícedenní tematické projekty. PONDĚLÍ 11 . ŘÍJNA 9.30-11.30 hod. Fórum elektronické komunikace Invex 2004 Místo konání: Hotel Holiday Inn Brno, sály Alfa + Beta. Konference je zaměřena na nový zákon o elektronických komunikacích a na otázky regulačního rámce po vstupu ČR do EU. Představeny budou rovněž aktuální trendy v oblasti elektronických komunikací (bezdrátový širokopásmový přístup, WLAN, IP telefonie, bezpečný vzdálený přístup k informacím a aplikacím). 9.30-11.30 hod. Budoucnost patří elektronické justici Místo konání: Administrativní budova BVV, Kinosál 102. Ústředním tématem veřejné debaty o „elektronické justici“ je modernizace agendy soudů a státních zastupitelství, jejímž výsledkem by byly nové, kvalitnější služby a urychlení úředního řízení. 12.00-12.30 hod. Slavnostní zahájení veletrhu Invex 2004 Místo konání: pavilon A-Rotunda. Slavnostní zahájení 14. mezinárodního veletrhu informačních a komunikačních technologií proběhne za účasti předsedy vlády České republiky Stanislava Grosse, ministra informatiky České republiky Vladimíra Mlynáře a ministra dopravy, pošt a telekomunikací Slovenské republiky Pavola Prokopoviče. 13.00-14.00 hod. ICT Design 2004 Místo konání: pavilon E, Press Center. Slavnostní vyhlášení výsledků čtenářské ankety časopisu Svět počítačů, kde jediným kritériem hlasování je produktový design. Ceny budou uděleny vítězům v kategoriích notebook, digitální fotoaparát, LCD monitor, MP3 přehrávač, počítačová skříň a mobilní telefon. 13.00 - 14.30 hod. Digitální televizní vysílání v ČR Místo konání: Kongresové centrum Brno, sál A. Panelová diskuze na téma budoucí strategie rozvoje digitálního vysílání v ČR. Poprvé se bude diskutovat i o nových možnostech v oblasti obsahu, které platforma digitální interaktivní televize nabízí. 15.30 - 17.30 hod. Prosperita České republiky - cesta ke znalostní ekonomice Místo konání: pavilon A-Rotunda. Diskuzní stůl za účasti vládních představitelů a dalších předních politických činitelů, ekonomů a zástupců komerční sféry nad ekonomickými tématy. Základní téma: Kapitál a pracovní příležitosti se budou přesouvat tam, kde bude k dispozici kvalitní infrastruktura, vzdělaná pracovní síla a transparentní ekonomické prostředí. ÚTERÝ 12. ŘÍJNA

9.00-10.30 hod. Národní politika pro vysokorychlostní přístup k internetu Místo konání: pavilon E, Business Center II. Diskuzní panel pořádá České asociace kompetitivních komunikací (ČAKK) ve spolupráci s Ministerstvem informatiky ČR, které se po Invexu chystá předložit vládě návrh Národní politiky pro vysokorychlostní přístup na internet.

9.00-18.00 hod. Konference Linux Hall - Migrace na open source Odborná konference si klade za cíl ukázat v mnoha aspektech problematiku nasazení operačního systému Linux a open source aplikaci ve státní správě a samosprávě či firemním sektoru. Letos se zaměří více na konkrétní způsoby, jimiž lze realizovat migraci na linuxovou platformu.

10.00-12.00 hod. Microsoft pro veřejnou správu Místo konání: pavilon A-Rotunda. Prezentace stávajících aplikací portálu veřejné správy a druhé etapy rozvoje. Praktické příklady nasazení systémů společnosti Microsoft u zákazníků z veřejné správy. Nové způsoby licencování zákazníků veřejné správy.

10.00-12.00 hod. Nové trendy ve využití prezentační techniky Místo konání: pavilon E, Press Center. Rozvoj technických parametrů prezentační techniky s dlouhodobým poklesem jejích cen vytváří příznivé předpoklady pro hromadné použití této techniky. Pro různé segmenty budou představeny nové koncepty pro ucelená řešení nasazení moderních audiovizuálních prostředků.

11.00-12.00 hod. Tisková konference ministerstva vnitra: Policie nového tisíciletí Místo konání: pavilon E, Business Center II. Ústředním tématem budou úspěchy policie v oblasti boje proti počítačové kriminalitě - Policie nového tisíciletí. Na programu jsou také informace o vývoji v oblasti archivnictví, zejména o přechodu na nové technologie.

11.30-12.30 hod. Objev roku - soutěž o nejlepší www stránky měst a obcí Místo konání: pavilon E, Business Center II. Po skončení tiskové konference Ministerstva vnitra ČR hned navazuje vyhlášení vítězů soutěže „Objev roku“. Soutěž o nejlepší www stránky měst a obcí organizuje redakce časopisu Veřejná správa.

12.30-13.30 hod. Přínosy moderních podnikových informačních systémů Místo konání: pavilon A-Rotunda. Téma: Efektivní podpora řízení podniku pomocí informačního systému ERP se zaměřením na výrobní procesy.

12.30-15.30 hod. Aktuální dopravní informace a jejich přenos Místo konání: Administrativní budova BVV, Kinosál 102. Účastníci semináře dostanou příležitost se seznámit s provozovanými systémy pro dopravní informace v ČR, probíhajícími projekty, se současnou situací v této oblasti v zahraničí a s výhledem pro blízkou budoucnost. Cílem semináře je současně upozornit na potenciál pro podnikání.

15.00-19.00 hod. First Tuesday Brno Místo konání: pavilon E, Business Center II. Neformální setkání profesionálů a podnikatelů z oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) s odborným programem. Má být věnováno tématu české účasti v evropských programech podpory ICT. Vystoupení a diskuze se zaměří na možnosti finanční podpory ze strukturálních fondů a 6. rámcového programu EU.

17.00-18.00 hod. Vernisáž Zvětšený svět DIGI Místo konání: pavilon A2. Zahájení tématického projektu, ve kterém své snímky představí přední čeští i zahraniční profesionální fotografové.

STŘEDA 13. ŘÍJNA 9.00-13.00 hod. Antivirová konference Místo konání: Administrativní budova BVV, sál č. 102. Akce i letos přinese pohled předních českých i světových odborníků na téma antivirové ochrany i virů samotných. Součástí bude letos iAntivirová poradna, kde mohou firmy prezentovat svá řešení. Akce se účastní odborníci z firem AEC Brno, Alwil Software Praha a Grisoft Brno. 9.00-18.00 hod. Konference Linux Hall - Migrace na open source Místo konání: pavilon A3, sál Morava a sál Brno. Odborná konference si klade za cíl ukázat v mnoha aspektech problematiku nasazení operačního systému Linux a open source aplikaci ve státní správě, samosprávě či firemním sektoru. Letos se více zaměří na konkrétní způsoby, jimiž lze realizovat migraci na linuxovou platformu. 10.00-14.00 hod. IT technologie a řešení Místo konání: Kongresové centrum Brno, sál D. Seminář představí přenosové technologie FSO, optimalizaci správy dat pomocí NAS řešení, nástroje pro virtualizaci PC a serverů, terminálové služby a Linuxovou kancelář. 10.00-16.00 hod. Finále soutěže Účetní roku Místo konání: pavilon Brno. Odborný dohled nad průběhem finálové části soutěže bude vykonávat čtyřčlenná porota, která ověří správnost vyhodnocení zkušebních komisařů a regulérnost průběhu finálového kola. Soutěžící, který ve finále dosáhne nejvyššího počtu bodů, získá titul „Účetní roku“ a první cenu - osobní automobil Opel Corsa Essentia. 13.00-18.00 hod. Bioinformatika II - Metody, technologie a software Místo konání: pavilon E. Press Center. 2. ročník odborného sympozia za účasti zahraničních vědeckých kapacit. Mimo jiné se zaměří na aplikovatelnost vě
deckých poznatků v praxi. 17.15-18.45 hod. Mýty a fakta o W indows a Linux - panelová diskuze Místo konání: pavilon A-Rotunda. Účastníci proberou s představiteli společnosti Microsoft nejčastější mýty o systémech W indows a Linux. Poslechněte si fakta třetích stran a argumenty vysvětlující mýty o bezpečnosti, ceně a dalších aspektech těchto konkurenčních prostředí.
ČTVRTEK 14. ŘÍJNA 10.00-17.00 hod. Mistrovství v rychlostním esemeskování Místo konání: pavilon Brno. Třetí ročník mistrovství v rychlostním esemeskování s podtitulem „Hbité prsty na mobilu“. Soutěž probíhá během dvou návštěvnických dnů veletrhu a je otevřena všem příchozím návštěvníkům. 15.00-17.00 hod. Domácí zábava a mobilní technologie Místo konání: pavilon A-Rotunda. Představení vize budoucnosti v domácí zábavě a správě digitálních záznamů. Efektivní využití osobního počítače nejen pro pracovní účely. PÁTEK 15. ŘÍJNA 10.00-17.00 hod. Mistrovství v rychlostním esemeskování Místo konání: pavilon Brno Třetí ročník mistrovství v rychlostním esemeskování s podtitulem „Hbité prsty na mobilu“. Soutěž probíhá během dvou návštěvnických dnů veletrhu a je otevřena všem příchozím návštěvníkům. TEMATICKÉ PROJEKTY

PONDĚLÍ 11 . ŘÍJNA - STŘEDA 13. ŘÍJNA

10.00-17.00 hod. Conference Hall - určeno pro IT profesionály Místo konání: pavilon F. Bloky 45minutových přednášek zaměřených na odborníky v oblasti informačních a komunikačních technologií.

PONDĚLÍ 11 . ŘÍJNA - PÁTEK 15. ŘÍJNA

9.00 18.00 hod Mistrovství ČR v počítačových hrách 2004 Místo konání: pavilon Z Druhý ročník finále oficiálního Mistrovství ČR v počítačových hrách. Do finále se během roku probojovalo přes 500 nejlepších hráčů počítačových her.

9.00 18.00 hod WiFi LiFe 2004. P owered by Intel Centrino Místo konání: pavilon B Po výrazném zájmu návštěvníků je již podruhé věnován speciální projekt nejrychleji se rozvíjejícímu trendu v IT - bezdrátovým sítím WLAN (WiFi). Zaměří se na způsoby jejich praktického využití pro širokopásmové připojení k internetu.

9.00 18.00 hod Job Fair Místo konání: pavilon B Job Fair představuje problematiku lidských zdrojů v oboru informačních a komunikačních technologií. Kromě účasti personálních agentur je Job Fair místem pro HR prezentaci ICT firem.

BRAND24

9.30 17.00 hod Průvodce digitální fotografií Místo konání: Pavilon B Živá prezentace možností digitální fotografie ve studiovém prostředí. Ukázky profesionální portrétní fotografie, odborné prezentace a poradna pro návštěvníky.

9.00 18.00 hod Nakrm iT - spotřební materiál pro kancelářskou a výpočetní techniku Místo konání: pavilon B Návštěvníkům se představí zástupci výrobců renomovaných značek. Výjimečnost projektu spočívá v možnosti komunikace všech úrovní prodejního řetězce - výrobců, distributora, resellerů a jejich koncových zákazníků.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).