Menu Zavřít

Doosan Škoda Power pomáhá v Peru se stavbou elektrárny. Dodá dva bloky parních turbín

17. 7. 2019
Autor: Eduard Erben

Plzeňská společnost Doosan Škoda Power dodá do Peru dva bloky parních turbín o celkovém výkonu 110 MW pro budovanou elektrárnu v rafinerii státní společnosti Petroperú. Podle manažera firmy pro Latinskou Ameriku Davida Zemana je to pro Doosan v daném regionu dosud největší elektrárenská instalace.

Výstavba elektrárny je součástí rozsáhlého projektu, jehož cílem je modernizace a rozšíření rafinerie Talara na výrobu nafty a plynu, zpracování surové ropy a snížení produkce odpadu. Projekt má snížit náklady na zpracování surovin a zajistit energetickou soběstačnost celého provozu.

Doosan dodá dvě jednotělesová turbosoustrojí výkonové třídy 55 MW včetně generátoru, která budou kompletně navržena a vyrobena v plzeňském závodě. Firma také bude odpovídat za zajištění technické asistence při montáži a následném zprovoznění. Elektrárna by měla být uvedena do provozu koncem letošního roku.


Emiráty nemají dost lidí na jadernou elektrárnu. Dohlédnou na ni Korejci

Emirátští a korejští zástupci u stavby jaderné elektrárny v Emirátech


„Díky vynikajícímu provoznímu výkonu našich turbín v elektrárnách v Mexiku, Kolumbii a Chile jsme pro společnost Petroperú důvěryhodným partnerem a díky tomu se můžeme stát důležitou součástí rozvoje energetiky v Peru,“ řekl Zeman.

Plzeňský výrobce a dodavatel zařízení pro elektrárny má více než stoletou tradici výroby parních turbín. Od konce roku 2009 je členem jihokorejské skupiny Doosan. Vyrábí a dodává parní turbíny od tří do 1200 MW. Využívají je paroplynové, fosilní, jaderné, kogenerační a solární elektrárny i spalovny biomasy.

Dále čtěte:

Přehrada černého vlka. Energo-Pro staví v Turecku projekty za 17 miliard korun

BRAND24

Voda teče bez ohledu na politiku. Energo-Pro rozjíždí ambiciózní projekty

Byznys v Turecku znervóznil věřitele Energo-pro. K panice není důvod, uklidňuje firma

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).