Menu Zavřít

Domažlický pivovar obnoví výrobu

15. 8. 2005
Autor: Euro.cz

Pražská developerská a realitní společnost Kappel přebuduje bývalý domažlický pivovar na hotel s výrobou vlastního piva. Radní i zastupitelé už schválili prodejní cenu 7,2 milionu korun, definitivní kupní smlouvu potvrdí zastupitelstvo koncem tohoto měsíce.

„Kappel vybuduje minipivovar s restaurací a hotelem s 80 lůžky,“ řekl městský radní Stanislav Antoš. Město předtím asi rok neúspěšně jednalo o podobném záměru s mexickým investorem.

BRAND24

Kappel posílí sportovní vyžití, aby mu hosté neujížděli do jiných areálů. „Plánují ligovou šestidráhu na bowling, posilovnu a squashové kurty, které zatím v Domažlicích chybí,“ uvedl Antoš. Dosud největším hotelem v Domažlicích byl dvouhvězdičkový hotel Kalous s 52 lůžky u nádraží. Investor plánuje napojení na silný ubytovací řetězec. Minipivovar bude vařit vlastní pivo plzeňského typu s roční kapacitou 3000 až 5000 hektolitrů, určeno má být pouze pro potřeby restaurace.

Zchátralé budovy pivovaru, který zavřel brány v roce 1996, odkoupila radnice v květnu 2002 za 2,8 milionu korun od Plzeňského Prazdroje. Město chce turisticky využít téměř sedmisetletou tradici vaření piva ve městě, kde se ho do roku 1996 vyrábělo 200 tisíc hektolitrů ročně. V sortimentu měl Gambrinus, tmavý Purkmistr, regionální značky Radní a Písař a kvasnicové pivo Prior. Prazdroj ukončil produkci pro údajnou ztrátovost a malý zájem o regionální značku, podobně jako v Chebu a Karlových Varech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).