Menu Zavřít

Do Slevomatu vstoupil investor, menší slevové servery chystají odvetu

19. 9. 2011
Autor: profit

Největší tuzemský server hromadných slev na internetu Slevomat.cz změnil podle výpisu z obchodního rejstříku svou vlastnickou strukturu. Novým spolumajitelem se podle posledních údajů stala firma Enern registrovaná na Maltě, která má nyní ve Slevomatu 13,3% podíl.

Foto: Profimedia.cz

Většinovým vlastníkem je nově jablonecká firma Miton, která svůj podíl navýšila ze 49% na 52,1%. „O většinový podíl tak přišli Tomáš Čupr a Martin Korman, kteří před změnou vlastnili dohromady 51% procent Slevomatu. Aktuálně patří Čuprovi 18,2% a Kormanovi 16,3%. Není ale jasné jestli Čupr s Kormanem část svých podílů Mitonu a Enernu prodali, nebo jestli tyto společnosti do Slevomatu nalily peníze, čímž navýšili svůj podíl,“ říká ke změnám Jan Barta, investor největšího českého srovnávače slev SlevyDnes.cz.

BRAND24

Vstup investora může znamenat přípravu na prodej Slevomatu, o kterém se mluví již dlouho a nepřímo byl několikrát potvrzen jeho současnými majiteli,“ dodává Barta, který je mimo jiné spolumajitelem i srovnávače pojištění ePojisteni.cz, a kterého nedávno zařadily Hospodářské noviny mezi 7 nejvlivnějších lidí českého internetu.

V létě Slevomat koupil dvojku na trhu Zapakatel.cz a již delší dobu vlastní podíl ve Vykupto.cz, třetím největším slevovém serveru a podíl v agregátoru Cupolis.com. „Většinový vlastník Slevomatu, jablonecký Miton, se v některých případech podílí na jednáních a rozhodovaní agregátoru slev Skrz.cz, což může leccos také naznačovat,“ dodává Michal Hardyn ze serveru SlevyDnes.cz. „Podle našich informací menší slevové servery chystají reakci na posilování pozic Slevomatu a jednají také o významném obchodním propojení. Ve výsledku by mělo jít o skupinu 2-5 spolupracujících slevových serverů, které by mohly být slušnou konkurencí pro Slevomat skupinu.“ uzavírá Hardyn.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).