Menu Zavřít

Do Pardubic přiletí více Rusů

18. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Pardubické mezinárodní letiště přivítá v letošním roce přibližně o čtvrtinu více turistů z Ruské federace oproti loňskému roku. Celkový počet pasažérů, které letiště letos odbaví, tak stoupne asi na 70 tisíc osob. „Třetí charterová linka z Moskvy létá od 2.

dubna a čtvrtá zahájila provoz v neděli,“ řekl Jan Andrlík, ředitel společnosti East Bohemian Airport (EBA), která provozuje letiště.

BRAND24

Do Pardubic letos podle něj přiletí kolem 50 tisíc cestujících z Ruska. Zbylou klientelu tvoří Češi, kteří odsud odlétají na dovolené převážně na jih Evropy. „V nastávající letní sezoně budou z Pardubic odlétat rekreanti již do sedmi míst v Bulharsku, Turecku, Černé Hoře, Tunisku a Řecku,“ uvedl. Počet oblastí se v porovnání s loňskem zvýšil o čtyři.

Pardubické letiště tak potřebuje nutně rozšířit, protože se nyní pohybuje na hranici své kapacity. O vstup do společnosti EBA se uchází silný zahraniční investor, který hodlá poskytnout kolem miliardy korun do výstavby nového terminálu, lakovny letadel a opravny leteckých motorů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).