Menu Zavřít

Do Česka nejvíce jezdili Němci a Britové

19. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Nejvíce zahraničních turistů do Česka v posledním loňském čtvrtletí přijelo z Německa, Británie, Slovenska, Rakouska a Polska. Zahraniční turisté tu v průměru přenocovali čtyřikrát. Nejdelší doba pobytu byla zaznamenána u Rusů, Američanů a Japonců. Hlavními důvody pobytu byly rekreace a zábava, návštěva příbuzných nebo známých a obchodní cesta.

Vyplývá to z pravidelného čtvrtletního šetření na hranicích České republiky, které financuje ministerstvo pro místní rozvoj.

BRAND24

Němci vedou i žebříček nejčastějších návštěvníků, kteří do Česka přijedou na jeden den a využijí ho zejména k nákupům v příhraničí. Na celkovém počtu zahraničních návštěvníků se Němci podílejí 63 procenty. Každý desátý návštěvník byl z Polska, Slovenska či Rakouska. Tranzitujících návštěvníků, kteří přes území republiky pouze projížděli, bylo nejvíce z Polska, Německa, Slovenska a Rakouska.

U zahraničních turistů, kteří v Česku alespoň jednou přenocovali, činily průměrné náklady na osobu a den 2498 korun. U návštěvníků to bylo 2101 korun a u tranzitujících návštěvníků 1023 korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).