Menu Zavřít

DLA Piper posiluje svou pozici na trhu právních služeb

25. 3. 2011
Autor: profit

Mezinárodní právní firma DLA Piper významně posiluje svou pozici ve střední Evropě rozšířením své pražské kanceláře o nový tým přicházející z pražské pobočky Wolf Theiss.

Při této příležitosti byli novými partnery DLA Piper Prague LLP jmenováni Pavel Marc a Jakub Adam.V souvislosti s s jejich příchodem zahájilo v pražské kanceláři svou činnost oddělení pro poskytování právních služeb v německém jazyce.

Klientům DLA Piper tento krok přinese zásadní rozšíření kapacit a posílení specializace v oblasti korporátního práva, fúzí a akvizic a také v oblasti financování a projektů, a to jak v Praze, tak i mezinárodně. “Je to důležitý milník v našich aktivitách v České republice a v celém regionu střední a východní Evropy. Naši noví kolegové jsou vysoce ceněnými odborníky a realizovali některé z nejvýznamnějších korporátních, finančních a realitních transakcí, které se v České republice v posledních letech odehrály. Činnost naší firmy získá tímto krokem zásadní nový impuls. Na nové možnosti se těší i naši spolupracovníci,” říká Peter Valert, Country Managing Partner v DLA Piper Prague LLP.

Krok DLA Piper představuje pozitivní reakcí na měnící se podobu trhu právních služeb v České republice. Převažujícím tržním trendem v uplynulých dvou letech byla fragmentace kapacit a celková lokalizace právních firem. Na budoucí ekonomický růst je však třeba se připravit spíše konsolidací, jako je právě tento příchod nového týmu z významné regionální firmy.

BRAND24

Ulrich Juengst, DLA Piper Managing Director Europe, dodává: “V souladu se strategií rozvoje naší firmy v regionu došlo příchodem nového týmu do pražské kanceláře k upevnění pozice DLA Piper na českém trhu. Jsme rádi, že můžeme našim klientům garantovat poskytování právních služeb v nejvyšší kvalitě napříč celou Evropou.

Příchod nových právníků posílí zejména skupinu korporátního práva, fúzí a akvizic v České republice a v celém regionu střední a východní Evropy, což je tradičně velmi silná oblast DLA Piper. V letošním hodnocení agentury Mergermarket se DLA Piper zařadila na první místo v kategoriích celosvětové právní firmy a právní firmy ve Velké Británii podle celkového objemu uzavřených transakcí a zastupování klientů při nejvýznamějších světových fúzích a akvizicích v roce 2010. Umístila se také v první pětce právních firem pro region Čína, Asie-Pacifik, Evropa a Indie, sestavované agenturami Mergermarket a Bloomberg. Kromě toho ji agentura Thomson Reuters jmenovala jednou z pěti největších právních firem na světě a ve Spojených státech. „Jsme rádi, že tento krok dále rozšíří naše možnosti v oblasti M&A, která již dnes celosvětově i lokálně patří na trhu mezi přední,” dodal Peter Valert.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).