Menu Zavřít

Digitální fotoaparáty v Evropě možná zdraží

23. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Ceny některých digitálních fotoaparátů by mohly vzrůst. Evropská unie se totiž chystá přeřadit vyspělejší modely do skupiny videorekordérů, což by znamenalo uvalení dovozního cla 4,9 procenta a 12,5 procenta podle typu přístroje. Informoval o tom důvěryhodný zdroj. S poměrně neobvyklým krokem prý souhlasili unijní experti.

Ceny některých digitálních fotoaparátů by mohly vzrůst. Evropská unie se totiž chystá přeřadit vyspělejší modely do skupiny videorekordérů, což by znamenalo uvalení dovozního cla 4,9 procenta a 12,5 procenta podle typu přístroje. Informoval o tom důvěryhodný zdroj.

BRAND24

S poměrně neobvyklým krokem prý souhlasili unijní experti. Evropská komise by jej tak teoreticky měla schválit během několika měsíců. Rozhodnutí se však nedotkne všech fotoaparátů. Některé z nich nadále z pohledu Bruselu zůstanou fotoaparáty v případě, že uživatelům nedovolují nahrát v kuse více než 30 minut videozáznamu o rozlišení 800 krát 600 pixelů nebo vyšším. Záznam navíc nesmí překročit 23 snímků za sekundu.

Přestože stanovená kritéria nepřekračují všechny přístroje, nárůst cen by mohl být patrný u dražších přístrojů. Všechny digitální fotoaparáty se totiž do Evropské unie dovážejí a na jejím území údajně není továrna, kde by se oblíbené přístroje vyráběly.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).