Menu Zavřít

Digimechanikálky

1. 5. 2008
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Digimechanikálky
Toto je natolik pošahaně-geniální nápad, že se mu zkrátka musí udělat reklama. Ženevský výrobce hodinek a šperků De Grisogono představil na veletrhu Baselworld tikající novinku: luxusní chronometr, který má dva ciferníky. Jeden je klasický, mechanický, a ten druhý je – jak nejlépe to říci – pseudodigitální… Model Meccanico DG totiž skládá číslice nikoliv z diod LED či krystalů, ale z pravých součástek. Celkem jich mají nové „grisogonovky“ 651, z nichž 23 drobečků „rozsvěcuje“ právě spodní displej. Výrobce tvrdí, že jde o nejsložitější digitálně-analogové hodinky na světě. Koncept pochází z hlavy vizionářského klenotníka Fawaze Gruosiho. Zatoužíte-li po přepychovém časoměřiči, neotálejte. Cena nebyla zveřejněna, zato výrobce přispěchal s údaji o limitované edici: Prý má vzniknout pouze 177 kousků v titanovém provedení a stejný počet v růžovozlaté variantě. Frajeřinka, ne?
Martin Rychlík

Vítězný luxus
Kávovar, který mění svůj vzhled na základě teploty vody, získal letos první místo v návrhářské soutěže Coffeeluxury, kterou každoročně vyhlašuje společnost Nespresso, Výsledky soutěže, o nichž rozhodovala porota složená z vyhlášených mezinárodních designérů, byly vyhlášeny na milánském veletrhu nábytku Salone del Mobile. Přihlášeno bylo 334 prací, jejichž společným jmenovatelem byly káva a luxus. Vítězný kávovar s názvem Untitled (na snímku) je dílem Brice Genreho a Haniky Perezové z University Toulouse Le Mirail.

Víno
Morava ve Veroně chutnala
V tradiční mezinárodní enologické soutěži Vinitaly, která je spojena se stejnojmennou velkou přehlídkou vína v italské Veroně, letos uspěla také moravská vína. Získala celkem dvacet ocenění.
Moravská vína dostala ve Veroně tři medaile, dvě zlaté a jednu bronzovou. Dalších sedmnáct vín z Moravy bylo oceněno diplomy Gran menzione. Kategorii sladkých barikových vín ovládlo se dvěma medailemi Vinařství Ovčačík z Velehradu, třetí patřila Moravským vinařským závodům Bzenec. Ty vedle jedné zlaté vybojovaly také tři
diplomy. Velmi úspěšná byla rovněž firma Pavel Binder z Rakvic, která dostala diplomy za všechna do soutěže zaslaná vína. Další diplomy získaly moravské společnosti Bohemia Sekt, Nové vinařství, Petr Skoupil Winery, Reinsten, Spielberg CZ a Vinařství Mikrosvin Mikulov.

Medailisté z Verony:
Medaile * víno * ročník * výrobce
Zlatá * Ryzlink rýnský * 2006 * Moravské vinařské závody Bzenec *
Zlatá * Tramín červený, výběr z bobulí * 2003 * Vinařství Ovčačík *
Bronzová * Rulandské šedé, výběr z bobulí * 2003 * Vinařství Ovčačík *

Popisek:
Mezinárodní veletrh vína ve Veroně má k dispozici velmi
(popisek)

Tak to je maso!
Závislost Japonců, kteří jsou posedlí módními trendy, elektronickými hejblátky, ale i dobrou stravou, nezná mezí. Svědčí o tom i nový kryt na iPod, který se podobá flákotě masa, konkrétně korejskému hovězímu, z nějž se připravuje pokrm bulgogi. Pouzdro stojí 8900 jenů (asi 1400 korun), takže při přepočtu na kilo se nedoplatíte… A aby byl vtip dokonalý, kryt je prodáván i balen jako plátek pravého hovězího – v igelitu, s cenovkou.

Karamboly po letech
Prostory kulečníkových a karetních heren v pražském Obecním domě se po dlouhých letech znovu otevřely pro veřejnost. „Chtěli jsme do Obecního domu vrátit atmosféru dvacátých let. Proto jsme znovuotevření těchto prostor pojali stylově a uspořádali exhibiční turnaj v karambolu nazvaný Mistři proti mistrům,“ uvedla Monika Urbanová, mluvčí společnosti Vyšehrad 2000 Group, která kulečníkové herny v Obecním domě provozuje.
V „mistrovském“ turnaji se utkali profesionální hráči karambolu s osobnostmi, kterým se stal kulečník jednou z největších vášní. V soutěži o putovní pohár Obecního domu předvedli své umění například kulečníkoví mistři ČR Vlastislav Tauterman, Otakar Truxa nebo úřadující mistr v trojbandu Martin Boháč. Tým profesionálních hráčů doplnili bývalí fotbalisté Antonín Panenka a Ladislav Vízek, zpěvák a kytarista Miroslav Paleček nebo hokejový internacionál Pavel Richter. Absolutními vítězi turnaje se stala dvojice Boháč – Richter.

BRAND24

Popisek
Kulečníky v obnovené herně v Obecním domě uvedli do provozu účastníci turnaje Mistři proti mistrům. Vpravo se u prvního stolu soustředí Antonín Panenka.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).