Menu Zavřít

Den s vůní benzinu

9. 1. 2013
Autor: Profit

"Je pondělí a budík mi pomalu začíná hlásit, že každodenní všednoranní rituál zase začíná. Po klidném rodinném víkendu se mi z postele moc nechce, ale nezbývá než začít rychle fungovat," začíná popisovat svůj jeden den podnikatele Ivan Šlajs, provozovatel čerpacích stanic OMV v Siřejovicích, Litoměřicích a Kladnu.

Vstávám v 6:15 a jdu se osprchovat. Krátce po půl sedmé pak budím děti a doufám, že to tentokrát nebude velký boj, že je nebudu muset z postelí moc tahat. Než ostatní vstanou, mám ještě chvíli času na sebe, ale pak už běžím do kuchyně připravit pro všechny snídani. Tu většinou stíháme celá rodina společně mezi sedmou a půl osmou, kdy už je nejvyšší čas sednout do auta a vyrazit s dětmi do školy. Jen co před školou vyskočí z auta, spěchám ještě na poštu vyzvednout doporučené dopisy, a pak už je načase vrhnout se naplno do pracovních povinností.

Krátce po osmé hodině konečně opouštím Mělník a vyrážím po dálnici D8 směrem na Teplice. Cesta netrvá dlouho a během půl hodinky už jsem na čerpací stanici OMV Siřejovice, která je přímo na dálnici. Bohužel se objevilo několik problémů, které jsem řešil už během víkendu, ale přesto je potřeba u servisní organizace znovu ověřit, v jaké fázi je oprava porouchaného kotle nebo nabouraný hygienický stojan.

Takže se okamžitě pouštím do práce. Po vyřízení těchto neodkladných věcí na mě čeká odvod tržeb. Kromě administrativních záležitostí a vyřízení několika e-mailů mám teď na starost chod celé čerpací stanice. Po víkendu je potřeba zajistit spoustu objednávek tak, aby bylo vše připravené minimálně na první polovinu týdne a našim zákazníkům nic důležitého nechybělo.

Pauza až odpoledne

Ještě před polednem už ale znovu sedám do auta a vyrážím na další čerpací stanici OMV, tentokrát do Litoměřic. Je potřeba zkontrolovat, zda vedoucí správně odvedl tržby a naskladnil dodací listy z předchozího dne. Pak ještě dořešíme pár finančních věcí a odjíždím do banky do Litoměřic. Kolem poledne tu naštěstí není moc lidí, a tak mám vše, co potřebuji, vyřízené téměř během chvilky. Když už jsem v Litoměřicích, dám si na náměstí rychlý oběd a po něm odjíždím zase zpátky do Siřejovic.

Zima už je tady, uděláme tedy s obchodním zástupcem velkou objednávku zimních směsí. Musíme být připraveni pro případ, že udeří stejně silné mrazy jako vloni. Naši zákazníci už prémiová paliva MaxxMotion dobře znají a na naše čerpací stanice se kvůli nim rádi vracejí. Odpoledne pak na chvíli zvolňuji tempo, dávám si v bistru kávu a sleduji provoz. Je kolem třetí hodiny a je tu celkem rušno. Lidé přijedou natankovat, někteří si dají kávu nebo něco dobrého k snědku a někteří tu řeší i nákupy dárků.

Večer patří rodině

Siesta ale netrvá dlouho. Během odpoledne musím ještě připravit podklady k výplatám zaměstnanců pro naši účetní a naskladnit pár dodacích listů. Dnes musím odjet přesně v pět hodin. Vyzvedávám totiž dceru z kroužku sportovní gymnastiky, tak aby na mě nemusela dlouho čekat. Kolem 18. hodiny jsme s dcerou doma, kde na nás čeká i syn. Chvíli po nás přijíždí také manželka. Ta se stará o další čerpací stanici, kterou máme v Kladně.

BRAND24

Doma se ale tentokrát nezdržím dlouho, dnešní večer totiž patří hokeji. Mám lístky na Slavii, a tak během 10 minut znovu sedám do auta a vyrážím do Prahy. Přijíždím až na druhou třetinu a v hale na mě čeká brácha s tátou. Všichni společně fandíme, prohodíme pár slov a o přestávce probereme, co je nového. Kolem deváté hodiny hokej končí.

Rozloučíme se a já už dnes naposledy sedám za volant a vyrážím domů, kam přijíždím kolem půl desáté. Vzhůru je pouze manželka, obě děti už spí. Ještě rychle zadám platební příkazy na další den a kolem jedenácté hodiny večer se dostanu do postele. A zítra vše znova od začátku…

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).