Menu Zavřít

Dělá vláda dost pro to, abychom vyčerpali peníze z EU?

20. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Přestřelka NEStanislav Bernard spolumajitel soukromého pivovaru Bernard Určitě nedělá. Chybí tomu mnohem více propagace a jasné koncepce. Když už tady jednou je ta jedinečná možnost na peníze z EU dosáhnout, je potřeba toho v maximální možné míře využít.

Přestřelka NE Stanislav Bernard spolumajitel soukromého pivovaru Bernard

Určitě nedělá. Chybí tomu mnohem více propagace a jasné koncepce. Když už tady jednou je ta jedinečná možnost na peníze z EU dosáhnout, je potřeba toho v maximální možné míře využít. Především malé a střední firmy musí mít mnohem lepší přístup k informacím, jak uvedené prostředky získat. Zde vidím velký prostor pro poradenské firmy, které mají potřebné profesionální znalosti a zkušenosti s touto problematikou.

ANO Jiří Paroubek (ČSSD) ministr pro místní rozvoj

Maximální možné čerpání finančních prostředků vyčleněných pro ČR z fondů EU je bezesporu jednou z hlavních vládních priorit. Vláda toho dělá dost, ikdyž v očích žadatelů to bude asi vždy málo. Mnou řízené ministerstvo koordinuje pomoc z fondů EU ve všech regionech ČR s výjimkou Prahy, má úlohu Řídicího orgánu Společného regionálního operačního programu, což je největší dotační program pro rozvoj regionů.

BRAND24

Jana Matějíčková majitelka autopůjčovny

Netroufám si hodnotit, zda vláda využívá všech možností. Část energie a prostředků vložených do nic neříkajících kampaní však mohla raději věnovat praktickým radám drobným podnikatelům. Ti totiž nemají čas složitě zjišťovat, jak se k penězům z fondů EU dostat. Místo Velkého Standy, který „to myslí upřímně“, bych radši viděla billboard: www.dotace.cz. Aby každý slušný podnikatel dostal včas informace, jaké má možnosti, protože ti ostatní už mají připravená konta na „eura“.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).