Menu Zavřít

Dceřiné společnosti Aviva v ČR, Maďarsku a Rumunsku změní vlastníka

30. 1. 2012
Autor: profit

Mezinárodní pojišťovací skupina Aviva dnes oznámila prodej svých dceřiných společností v České republice, Maďarsku a Rumunsku světové pojišťovací společnosti MetLife. Realizace této transakce je v souladu se strategií skupiny Aviva zaměřit se na trhy, kde působí a má silné zastoupení.

Foto: Aviva

Dokončení této transakce, která podléhá schválení regulačních orgánů v jednotlivých zemích, je očekáváno během roku 2012. K 30. červnu 2011 byla předběžná výše čistých aktiv uvedených společností přibližně 57 milionů EUR.

BRAND24

Těší nás, že jsme se dohodli se společností MetLife na prodeji našich společností v České republice, Maďarsku a Rumunsku. Tento obchod je dalším krokem při naplňování strategie skupiny Aviva zaměřit se na naše klíčové trhy,“ říká Andrew Moss, generální ředitel Aviva Group.

Ačkoli uvedené dceřiné společnosti nejsou součástí strategických záměrů skupiny Aviva, jsou to silné, dobře řízené a samostatné společnosti s velmi schopnými zaměstnanci, kvalitními distribučními kanály, silnou klientskou základnou a velmi dobře zapadají do strategie společnosti MetLife.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).