Menu Zavřít

Datart se definitivně spojil s Euronics a Kasa.cz. Šéf Bádal skončil

26. 10. 2017
Autor: Euro

Skupina HP Tronic, provozovatel sítě obchodů Euronics či e-shopu Kasa.cz, se spojila s obchody s elektronikou Datart. Ředitel a spoluzakladatel Datartu Pavel Bádal ve funkci skončil. Skupina bude zatím dál provozovat obě značky prodejen.

Spojením obou sítí vznikl na českém a slovenském trhu řetězec s ročními tržbami přes 15 miliard korun. Má zhruba 130 elektroprodejen, které každý rok navštíví více než 22 milionů zákazníků. Cenu transakce firma neuvedla.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) spojení firem schválil v říjnu. Vznikající skupinu kapitálově posílil fond Genesis Private Equity Fund III, který zde získal významný minoritní podíl.

Ředitele a spoluzakladatele Datartu Pavla Bádala nahradil dosavadní ředitel nákupu Tomáš Balík. Podle něj firma pokračuje v expanzi. „Před námi je vánoční sezona, klíčové období roku. Jsem rád, že i v tomto náročném čase otevíráme nové prodejny,“ uvedl Balík.


Velká čtyřka. Mezi evropské „rakety“ patří i firmy z Česka

Zoot


Podle generálního ředitele skupiny Daniela Večeři je cílem vytvořit stabilní, efektivní a profitabilní subjekt s tržním podílem dosahujícím až 20 procent na českém a slovenském trhu. „Proces integrace obou společností bude dále postupovat podle plánu, který dokončíme na začátku příštího roku, tedy po vánoční sezóně, která je klíčovým hospodářským obdobím obou společností,“ dodal Večeřa. Celá integrace bude ukončena ve druhé polovině roku 2019.

Datart ve finančním roce 2016/2017 dosáhl čistého obratu 5,8 miliardy korun. Letos firma pokračuje v expanzi, modernizuje stávající a otevírá nové prodejny. Provozní zisk dosáhl 43,4 milionu korun. Nyní má 49 kamenných prodejen.

BRAND24

Obrat zlínské společnosti HP Tronic, která je provozovatelem prodejen Euronics, e-shopu Kasa.cz i majitelem společnosti ETA, se loni zvýšil na 9,1 miliardy korun, zisk byl 104 milionů korun. Například největší tuzemský internetový prodejce Alza.cz loni zvýšil tržby o 22 procent na rekordních 17,4 miliardy korun.

Přečtěte si také:

E-shop Zoot.cz upsal dluhopisy v objemu 150 milionů. Poptávka byla ještě větší

Datart zvýšil v Česku obrat na 5,8 miliardy. Již třetím rokem je ziskový


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).