Menu Zavřít

Další šťára na drahách?

1. 6. 2012
Autor: Euro.cz

železniční doprava

BRAND24

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) koncem ledna uskutečnil rozsáhlou šťáru v sídle Českých drah (ČD). Zaměstnance úřadu zajímaly především dokumenty, které souvisejí s tím, jak státní podnik určuje ceny jízdenek na trati mezi Prahou a Ostravou. Tiskový mluvčí ČD Petr Šťáhlavský potvrdil, že úřad firmu prověřuje. Další informace neuvedl.
Jeden z přímých svědků přirovnává šťáru antimonopolního úřadu v pražské centrále ČD k akci policejního komanda. „Vtrhli do budovy, začaly kontrolovat stohy dokumentů, některé stránky si ofotili a odvezli,“ uvedl svědek.
Dle informací týdeníku Euro se navíc zaměstnanci ÚOHS chystají na další neplánovanou kontrolu v centrále dopravní firmy. Ta by měla proběhnout v následujících dnech, maximálně týdnech.
ÚOHS prověřují České dráhy z podnětu, který na státní podnik podala společnost RegioJet, kterou ovládá podnikatel Radim Jančura. Firma provozuje konkurenční spoje na trati Praha–Ostrava. RegioJetu se nelíbí, že ještě předtím, než zprovoznil své spoje na zmíněné trati, požadovaly České dráhy za lístek z Prahy do Ostravy 438 korun. Po nástupu konkurence jej zlevnily na 290 korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).