Menu Zavřít

Další pokus Medusy. Slovenská síť chce v Praze otevřít klub pro 1000 lidí

28. 7. 2017
Autor: Medusa Group

Medusa Group, za kterou stojí podnikatel Peter Štecko, chce v Praze otevřít noční klub Epic, který má patřit k největším na území hlavního města. Podnik má vzniknout na Náměstí Republiky. Dosavadní působení Medusy v Česku však provázejí spíše neúspěchy.

K úspěchu pražského projektu má slovenské síti restaurací pomoci spolupráce se společností Ministry, která na Slovensku provozuje velké diskotéky.

„Vizi nočního klubu v Praze řešíme interně téměř 3 roky. Jde o velmi náročný projekt, který vnímáme pro tento rok jako náš klíčový. Věříme, že se naše snaha přemění na funkční a úspěšný koncept, který přinese pražskému nočnímu životu něco nového,“ uvedl v tiskovém prohlášení Štecko. Klub Epic se bude rozléhat ve třech podzemních patrech s kapacitou až tisíc hostů.

Šteckova Medusa se s Ministry domluvila poté, co jí nevyšel plán otevřít klub koncem loňska na vlastní pěst. Epic bude pro Ministry prvním zahraniční provozem, zatímco pro společnost Medusa Group půjde o třetí český podnik.

Působení skupiny v Česku je však problematické. Nedávno vycouvala ze smlouvy s obchodním centrem Chodov, kde měla otevřít dvě restaurace. Stejně tak letos uzavřela třípatrovou restauraci, bar a rockový klub Barrocko na Václavském náměstí, který otevřela na podzim 2015. Důvodem měly být podle slovenských médií finanční potíže související s daňovou kontrolou.

Zda plán na nový noční klub znamená oživení také dalších českých projektů, firma neprozrazuje. „Naše plány v Praze na nejbližší období zahrnují pouze klub Epic. V případě jiných možných projektů či plánů platí, že o nich budeme informovat v poslední projektové fázi,“ říká pro Euro.cz mluvčí Medusa Group Tamara Pavelková.


O Meduse v Česku čtěte víc:

Vyčerpaná Medusa. Restaurační síť redukuje české plány

Komplex Florentinum


Skupina provozuje 40 restaurací nejen v Česku a na Slovensku, ale také v Rakousku. Nejrozšířenějšími provozy společnosti jsou restaurace Primi, Mercado a Presto. Mezi bary je nejpočetnější Barrock. V Česku provozuje dvě restaurace rychlého občerstvením Presto v pražských obchodních centrech Chodov a Florentinum.

Zaměstnává kolem 1500 lidí a tržby v roce 2015 dosáhly podle údajů agentury Finstat necelých 8 milionů eur (asi 216 milionů korun).

BRAND24

Štecko vystupuje jako dlouholetý podnikatel v gastronomii. Slovenská média ovšem léta polemizují o jeho minulosti a zázemí. Jeho aktivity dlouho kopírují záměry finanční skupiny Penta Investments. Právě její peníze z Privatbanky mají jistit expanze Medusy do zahraničí. První česká pobočka Medusy je také spojena s Pentou. Objevila se totiž nejprve v obchodním centru Florentinum, které donedávna Penta vlastnila. Podezření podporuje fakt, že Medusa sídlí ve stejné budově jako Penta. Obě strany však jakékoliv majetkové propojení rázně odmítají.

Čtěte také:

Restaurace stále podvádějí, cizincům účtují vyšší ceny

Slovenská gastronomická scéna roste a vrací se ke kořenům


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).